Rabarberpaj.

Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass. 

rabarberpaj
logo

24

Rabarberpaj är kanske den mest somriga efterrätten som finns! Här får du ett enkelt recept på rabarberpaj som blir oerhört gott. Ät som den är eller servera tillsammans med vaniljglass. Pajen går även utmärkt att frysa in.

Smuldeg:

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl

  • 3 dl socker

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 tsk bikarbonat

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk kanel

  • 250 g smält smör

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull.

    2. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter det smälta smöret.

    3. Ta 1/3 av smulblandningen åt sidan. Den sparas till toppen av pajen.

Pajbotten:

Ingredienser

  • 2/3 av smulblandningen

  • 1 msk kardemumma

  • 2 dl filmjölk

  • 1 ägg

Gör så här

    1. Rör ihop filmjölk och ägg. Tillsätt 2/3 av smulblandningen.

    2. Rör om och bred ut på en bakplåtsklädd ugnsplåt.

Pajfyllning:

Ingredienser

  • 1 liter rabarberbitar

  • 500 g kvarg

  • 2 dl socker

  • 2 ägg

  • 5 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. Tvätta och skala rabarbern. Skär i bitar och strö ut över bottendegen.

    2. Rör ihop resten av fyllningens ingredienser och häll ut jämnt över pajen. Strö smulblandningen över pajen.

    3. Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Avnjut som sådan eller till exempel med vaniljglass. Det blir riktligt med paj och den går även utmärkt att frysa in.

Bubblande sangria till rabarberpajen:

Gozy Sparkling Rosé Sangria

25,00 kr

36,00 kr


Gozy Sparkling Rosé Sangria har en fruktig och behaglig doft med inslag av citrus, som yuzu och citron, röda bär, kryddor och en fin fläkt av rosenvatten. Bubblorna ger fräschör och smaken är fint balanserad med toner av citrus, röda bär, kryddor och en spets av rosenvatten.