Rabarberpaj.
Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass.
Rabarberpaj är kanske den mest somriga efterrätten som finns! Här får du ett enkelt recept på rabarberpaj som blir oerhört gott. Ät som den är eller servera tillsammans med vaniljglass. Pajen går även utmärkt att frysa in.
Smuldeg:
Ingredienser
8 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
250 g smält smör
Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter det smälta smöret.
Ta 1/3 av smulblandningen åt sidan. Den sparas till toppen av pajen.
Pajbotten:
Ingredienser
2/3 av smulblandningen
1 msk kardemumma
2 dl filmjölk
1 ägg
Gör så här
Rör ihop filmjölk och ägg. Tillsätt 2/3 av smulblandningen.
Rör om och bred ut på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Pajfyllning:
Ingredienser
1 liter rabarberbitar
500 g kvarg
2 dl socker
2 ägg
5 tsk vaniljsocker
Gör så här
Tvätta och skala rabarbern. Skär i bitar och strö ut över bottendegen.
Rör ihop resten av fyllningens ingredienser och häll ut jämnt över pajen. Strö smulblandningen över pajen.
Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Avnjut som sådan eller till exempel med vaniljglass. Det blir riktligt med paj och den går även utmärkt att frysa in.
Bubblande sangria till rabarberpajen:
Rabarbersaft med kanel.
Koskenkorva Rhubarb med färsk rabarber och granatäpple.
Gjord på färska rabarber och granatäpple - en ljuv rosaskimrande förening mellan sött och syrligt att servera kall som den är eller i uppfriskande drinkar.
Läs mer »