Räkcheesecake.

Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!

Räkcheesecake till påskbordet
Wiener Gemischter Satz

Wiener Gemischter Satz

Österrike

Systembolaget nr:

2515

149,00 kr


logo

8

Räkcheesecake är ett festligt inslag på vilken buffé som, men kanske allra helst så här till påsk! Eller varför inte servera den som förrätt?

Räkcheesecake:

Ingredienser

  • 300 g kavring

  • 100 g smör

  • 5 gelatinblad

  • 450 g färskost

  • 3 dl crème fraîche

  • 1 rödlök

  • 2 msk färsk dill

  • 2 msk gräslök

  • 70 g stenbitsrom

  • 170 g skalade räkor

  • saft från 1 citron

  • salt

Gör så här

    1. Mixa kavring till fina smulor.

    2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.

    3. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Pressa ner dom ordentligt så du får en platt och fast bas.

    4. Ställ kallt medan du gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

    5. Blanda ihop crème fraîche, färskost, finhackad rödlök, dill och gräslök.

    6. Pressa ur det mesta av vätskan ur gelatinbladen när de mjuknat helt.

    7. Smält på svag värme.

    8. Ha i de smälta gelatinbladen och rör om väl.

    9. Blanda i stenbitsrom och skalade räkor.

    10. Smaka av med citron och salt.

    11. Bred ut fyllningen över kavringsbotten och ställ i kylen i minst 4 timmar. Gärna över natten.

Dekoration:

Ingredienser

  • 1 citron

  • gräslök

  • dill

  • stenbitsrom

  • räkor

  • gurka

Gör så här

    1. Dekorera din räkcheesecake med skivor av citron, finhackad gräslök och dill.

    2. Ha ut klickar av rom och lägg på räkor.

    3. Skär långa remsor av gurka och rulla ihop till rullar och lägg på.

Vin till räkcheesecaken:

Wiener Gemischter Satz

149,00 kr


Wiener Gemischter Satz är ett torrt och friskt vin med charmigt aromatiska inslag och toner av grönt äpple, citrus, nässlor, krusbär och mineral.

Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling

80,00 kr


Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.

Recept: Linnéa Seidel