Krustader med äggröra och löjrom.
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!
Räkcheesecake är ett festligt inslag på vilken buffé som, men kanske allra helst så här till påsk! Eller varför inte servera den som förrätt?
300 g kavring
100 g smör
5 gelatinblad
450 g färskost
3 dl crème fraîche
1 rödlök
2 msk färsk dill
2 msk gräslök
70 g stenbitsrom
170 g skalade räkor
saft från 1 citron
salt
Mixa kavring till fina smulor.
Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Pressa ner dom ordentligt så du får en platt och fast bas.
Ställ kallt medan du gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda ihop crème fraîche, färskost, finhackad rödlök, dill och gräslök.
Pressa ur det mesta av vätskan ur gelatinbladen när de mjuknat helt.
Smält på svag värme.
Ha i de smälta gelatinbladen och rör om väl.
Blanda i stenbitsrom och skalade räkor.
Smaka av med citron och salt.
Bred ut fyllningen över kavringsbotten och ställ i kylen i minst 4 timmar. Gärna över natten.
1 citron
gräslök
dill
stenbitsrom
räkor
gurka
Dekorera din räkcheesecake med skivor av citron, finhackad gräslök och dill.
Ha ut klickar av rom och lägg på räkor.
Skär långa remsor av gurka och rulla ihop till rullar och lägg på.
149,00 kr
Wiener Gemischter Satz är ett torrt och friskt vin med charmigt aromatiska inslag och toner av grönt äpple, citrus, nässlor, krusbär och mineral.
80,00 kr
Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.
Recept: Linnéa Seidel
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Ingen påsk utan sill! Här har Linnéa gjort en frisk och smakrik sill som får smak av citrus och dill, samt lite sting av pepparrot.
Läs mer »Påsklammet går att variera hur mycket som helst. Till årets påskmiddag har Linnéa lagat lammstek som serveras med en läcker örtsås och söta potatisbakelser.
Läs mer »Avsluta påskmiddagen med något gott och sött. Här har Linnéa visat hur du kan göra din rulltårta till en festlig påskdessert med rätt dekorationer!
Läs mer »