Lerpottasill med brynt smör.
Lerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs mer »Starta kvällen med ett fat goda räksnittar. Här har jag gjort en härlig räkröra på färskost. Den blir lite syrlig och fast i konsistensen. Räkröran kan du utan problem göra en eller ett par dagar i förväg, den blir bara godare av att stå till sig.
Italien
Systembolaget nr:
77152
159,00 kr
200 g färskost
några stänk tabasco
1 msk finhackad dill
1/2 finhackad rödlök
1 msk stenbitsrom eller annan rom
salt
140 g räkor
ca 10 skivor bröd
2 msk färsk gräslök
Blanda samman färskost, tabasco, dill, rödlök, rom och salt. Hacka räckorna. Spara några till dekoration. Ställ kallt tills servering.
Skär brödet i lagom stora munsbitar och rosta frasiga i en torr, medelvarm stekpanna. Lägg upp brödbitarna på ett fat.
Smaka av räkröran med lite mer tabasco och salt om så behövs.
Klicka ut lite räkröra på varje brödbit. Toppa med stenbitsrom, räkor, färsk dill och färsk gräslök.
219,00 kr
Ren och fruktig doft med inslag av äpplen, citrus, rostat bröd, blommor och hasselnötter. Krämig textur med fina små bubblor kompletterande toner av mogna päron och brioche. En hög men välbalanserad fruktsyra och en lång harmonisk eftersmak.
159,00 kr
Nyanserad, fruktig, utvecklad smak med inslag av gula päron, aprikos, kex, nougat och lime. Passar utmärkt till både fisk, skaldjur och sallader. Vinet lagras i 48 månader på sin jästfällning innan det degorgeras och släpps till försäljning. 100% chardonnay.
Recept: Linnéa Seidel
Lerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs mer »Till årets midsommarmeny har Linnéa grillat en hel laxsida som får smak av aprikosmarmelad, chili, färska örter och salt. Både urgott och jätteenkelt!
Läs mer »Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs mer »Avsluta midsommarafton på bästa sätt: med en klassisk midsommartårta. Den här bygger på höjden och räcker till många. För hur mätt man än är efter maten finns alltid plats för en bit tårta. Eller två.
Läs mer »