Lerpottasill med brynt smör.
Lerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs mer »Starta kvällen med ett fat goda räksnittar. Här har jag gjort en härlig räkröra på färskost. Den blir lite syrlig och fast i konsistensen. Räkröran kan du utan problem göra en eller ett par dagar i förväg, den blir bara godare av att stå till sig.
200 g färskost
några stänk tabasco
1 msk finhackad dill
1/2 finhackad rödlök
1 msk stenbitsrom eller annan rom
salt
140 g räkor
ca 10 skivor bröd
2 msk färsk gräslök
Blanda samman färskost, tabasco, dill, rödlök, rom och salt. Hacka räckorna. Spara några till dekoration. Ställ kallt tills servering.
Skär brödet i lagom stora munsbitar och rosta frasiga i en torr, medelvarm stekpanna. Lägg upp brödbitarna på ett fat.
Smaka av räkröran med lite mer tabasco och salt om så behövs.
Klicka ut lite räkröra på varje brödbit. Toppa med stenbitsrom, räkor, färsk dill och färsk gräslök.
109,00 kr
Servera räksnittarna med ett glas crémant från Bordeaux! Bubblet har en angenäm doft med inslag av gula stenfrukter, persika, mogen citron och brioche. Smaken är torr och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.
139,00 kr
Den här proseccon från Zonin passar också utmärkt till snittarna. Proseccon har en fruktig doft av honungsmelon, piggelin, gröna äpplen, citrus, mandel och en fin blommig underton. Smaken är läskande och fräsch med mjuka bubblor och fina toner av päron, gröna äpplen, mandelmassa och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Lerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs mer »Till årets midsommarmeny har Linnéa grillat en hel laxsida som får smak av aprikosmarmelad, chili, färska örter och salt. Både urgott och jätteenkelt!
Läs mer »Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs mer »Avsluta midsommarafton på bästa sätt: med en klassisk midsommartårta. Den här bygger på höjden och räcker till många. För hur mätt man än är efter maten finns alltid plats för en bit tårta. Eller två.
Läs mer »