Räksnittar.

Starta kvällen med ett fat goda räksnittar. Här har jag gjort en härlig räkröra på färskost. Den blir lite syrlig och fast i konsistensen. Räkröran kan du utan problem göra en eller ett par dagar i förväg, den blir bara godare av att stå till sig.

Räksnittar på blått fat
Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Frankrike

Systembolaget nr:

54041

109,00 kr


Zonin Prosecco 1821

Zonin Prosecco 1821

Italien

Systembolaget nr:

77299

139,00 kr


logo

0 h 20 min

Räksnittar:

Ingredienser

  • 200 g färskost

  • några stänk tabasco

  • 1 msk finhackad dill

  • 1/2 finhackad rödlök

  • 1 msk stenbitsrom eller annan rom

  • salt

  • 140 g räkor

  • ca 10 skivor bröd

  • 2 msk färsk gräslök

Gör så här

    1. Blanda samman färskost, tabasco, dill, rödlök, rom och salt. Hacka räckorna. Spara några till dekoration. Ställ kallt tills servering.

    2. Skär brödet i lagom stora munsbitar och rosta frasiga i en torr, medelvarm stekpanna. Lägg upp brödbitarna på ett fat.

    3. Smaka av räkröran med lite mer tabasco och salt om så behövs.

    4. Klicka ut lite räkröra på varje brödbit. Toppa med stenbitsrom, räkor, färsk dill och färsk gräslök.

Välkomstbubbel:

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

109,00 kr


Servera räksnittarna med ett glas crémant från Bordeaux! Bubblet har en angenäm doft med inslag av gula stenfrukter, persika, mogen citron och brioche. Smaken är torr och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.

Zonin Prosecco 1821

139,00 kr


Den här proseccon från Zonin passar också utmärkt till snittarna. Proseccon har en fruktig doft av honungsmelon, piggelin, gröna äpplen, citrus, mandel och en fin blommig underton. Smaken är läskande och fräsch med mjuka bubblor och fina toner av päron, gröna äpplen, mandelmassa och citrus.

Recept: Linnéa Seidel