Chokladtårta med rom- och chokladkräm.
Här har Linnéa gjort en makalöst god chokladtårta som är fylld och täckt med en härlig chokladkräm som fått smak av rom.
Läs mer »Den 4/10 är det kanelbullens dag och det firar vi genom att dela med oss av vårt bästa recept på klassiska kanelbullar.
Den 4:e oktober varje år infaller Kanelbullens dag. Dagen, som instiftades 1999 av Kaeth Gardestedt, var tänkt för att öka konsumtionen av jäst, socker, mjöl och margarin. Traditionen blev snabbt ett faktum och med åren så har kanelbullarna börjat spridas ut i världen med emigrerade svenskar. Det är en tradition som håller i sig och som inte tycks tappa i värde. Och tur är väl det! Vi bjuder på ett recept på riktigt goda klassiska kanelbullar. Receptet är hämtat ur Fredrik Nyléns bok "Baka bullar: Älskade Klassiker och nya favoriter".
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk mortlad kardemumma
13 dl vetemjöl (780 g)
150 g rumsvarmt smör
FYLLNING:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk mald kanel
1 msk ströbröd
PENSLING OCH DEKORATION:
1 dl vatten
1 dl strösocker pärlsocker
Värm mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, vetemjöl och smör. Arbeta degen med maskin 10 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk 30 minuter.
Rör ihop smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på cirka 60 x 40 centimeter.
Bred ett tunt lager fyllning på degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i.
Skär centimetertjocka remsor. Rulla remsan två gånger runt fingrarna, sno änden över hela bullen och fäst den under bullen. Lägg kanelbullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Baka kanelbullarna mitt i ugnen 8–10 minuter.
Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt efter att du tagit ut dem ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg kanelbullarna på galler och låt svalna.
320,00 kr
En passande avec till kaffet och den söta bullen!
Barracuda Caribbean Dark är en nyanserad, fruktig och något kryddig rom med sötma och tydlig fatkaraktär samt inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad.
Recept: Fredrik Nylén
Här har Linnéa gjort en makalöst god chokladtårta som är fylld och täckt med en härlig chokladkräm som fått smak av rom.
Läs mer »Amarula är en fantastisk ingrediens i olika bakverk och desserter. Här listar vi 8 goda bakverksrecept som alla innehåller Amarula.
Läs mer »Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs mer »Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Jack Daniel's. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs mer »