Revbensspjäll på vildsvin med paprikarubb och aprikosglaze.
Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Ingredienser
ca 2 kg revbensspjäll på vildsvin
4 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar
1 vitlök
100 g torkade aprikoser
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 dl vatten
1 dl vitt vin
Gör så här
Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.
Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.
Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.
Se filmen som lär dig välja vin till vilt
Risotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjort.
Vildsvinsfrikadeller i tomatsås.
Att välja vin till vilt.
Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer »