Revbensspjäll på vildsvin med paprikarubb och aprikosglaze.
Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Ingredienser
ca 2 kg revbensspjäll på vildsvin
4 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar
1 vitlök
100 g torkade aprikoser
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 dl vatten
1 dl vitt vin
Gör så här
Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.
Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.
Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.
Välj rött eller vitt till vildsvinet
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir
169,00 kr
En mjuk och fruktig pinot noir som för sig elegant och världsvant tillsammans både med den grillade fisken som serveras med stekt svamp, och rödvinssmör samt till den ljust kött som kyckling, kalkon och fläskkött. Om man undviker kött så är den även kompis med grillad svamp, majs, lök och rotfrukter.
Nederburg The Anchorman Chenin Blanc
229,00 kr
Vinet är gjort på 100% chenin blanc och har en doft av mogna aprikoser och apelsiner med blommiga aromer och viss kryddighet. Smaken är rik, komplex och välbalanserad med en fräschör och fruktighet, fin mineralitet och bra struktur.
Se filmen som lär dig välja vin till vilt
Recept: Linnéa Seidel
Risotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjort.
Linnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.
Läs mer »Vildsvinsfrikadeller i tomatsås.
Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.
Läs mer »Att välja vin till vilt.
Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer »