Revbensspjäll på vildsvin med paprikarubb och aprikosglaze.

Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.

Revbensspjäll på vildsvin
logo

4 portioner

logo

0 h 45 min

Ingredienser

  • ca 2 kg revbensspjäll på vildsvin

  • 4 msk paprikapulver

  • 1 tsk senapspulver

  • 1 tsk torkad ingefära

  • salt och peppar

  • 1 vitlök

  • 100 g torkade aprikoser

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 msk honung

  • 2 dl vatten

  • 1 dl vitt vin

Gör så här

    1. Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.

    2. Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.

    3. Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.

    4. Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.

    5. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.

    6. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.

    7. Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.

    8. Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.

Se filmen som lär dig välja vin till vilt