Majskyckling med krämig risotto.
En krämig risotto är alltid en god idé! Här serverad med rosmarinkryddad majskyckling och ett glas rött på druvan sangiovese.
Läs mer »Linnéa visar hur du lyckas med en krämig risotto som serveras till en stekt färsk rödtunga med egen aioli.
Äntligen är våren här på riktigt. Träden börjar grönska, människor går runt och fryser i shorts och pollenallergierna nyser och snorar som aldrig förr! Med vårljuset kommer också en önskan om lättare mat. En matig sallad eller som idag, en enkel men otroligt god fiskrätt med krämig risotto känns precis helt rätt. Idag har jag lagat en krämig risotto med kräftstjärtar, stekt färsk fisk och aioli. Så gott i all sin enkelhet.
8 filéer av rödtunga
smör att steka i
Torka av filéerna noga och krydda med salt och peppar.
Stek gyllene på båda sidor i en klick smör.
1 msk smör
2 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
2 1/2 dl avorioris
1 dl vitt vin
ca 7 dl grönsaksbuljong
1 dl riven parmesanost
ca 200 g kräftstjärtar
Hetta upp en tjockbottnad kastrull och ha i smöret.
Skala och skär lök och vitlök fint. Låt fräsa i smöret tillsammans med ris.
Tillsätt vinet och låt allt koka en stund. Sänk sedan värmen något.
Koka upp buljongen i en separat kastrull och låt den sedan stå på låg värme.
Häll på cirka en deciliter varm buljong på riset och rör om. När vätskan kokat bort, tillsätt mer buljong. Rör om efter varje gång så att inte riset bränner vid i botten.
Fortsätt att tillsätta buljong i omgångar tills riset är mjukt men fortfarande har lite tuggmotstånd och allt har en krämig konsistens. Det kan ta cirka 20 minuter.
Blanda i den rivna osten och kräftstjärtar.
2 klyftor vitlök
1 eko lime
2 äggulor
2 1/2 dl neutral olja
salt och peppar
Färsk smörstekt sparris
Blandad grön sallad
Skala vitlöken och lägg i en bunke eller litermått med höga kanter.
Riv i det gröna skalet från limen och pressa ur saften.
Häll i äggulorna och häll på oljan. Sätt i stavmixern i botten och börja mixa. Vicka lite på stavmixerna så att allt blandas väl. Mixa tills du har en krämig aioli.
Lägg upp fisk, risotto, aioli, sallad och smörstekt sallad på en tallrik. Häll upp ett glas vin och låt fredagsmyset börja!
79,00 kr
Till min fisk med den krämiga risotton serverar jag ett glas vitt från Sydafrika. Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, tropisk frukt, örter och citrus
Recept: Linnéa Seidel
En krämig risotto är alltid en god idé! Här serverad med rosmarinkryddad majskyckling och ett glas rött på druvan sangiovese.
Läs mer »Risotto, är inte det bland det finaste vi kan bjuda någon på? Så mycket kärlek det ligger i en maträtt som man måste stå och se efter, tillsätta buljong och röra om i. Här har Linnea lagat en med räkor och fänkål.
Läs mer »En riktig god och lyxig citronrisotto som serveras med grillade pilgrimsmusslor och ett brynt örtsmör. Matchas allra bäst med ett glas alvarinho.
Läs mer »Härliga smaker samlas i denna krämiga risotto med spetskål och hasselnötter. Glöm inte att röra om ordentligt när du lagar risotton så att den inte kokar fast!
Läs mer »