Melon och fetaostspett med basilika.
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs mer »Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Många tycker nog att rocky roads hör julen till men här har jag gjort en variant som andas påsk och passar perfekt att servera efter maten. Istället för de klassiska marshmallows som brukar vara i har jag tagit chokladtäckta skumägg, vilket fungerade superbra! Se till att din rocky road fått stå i rumstemperatur en stund innan du delar den, då får du enklare snygga bitar.
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad (minst 70 %)
70 g rostade pistagenötter
85 g chokladtäckta skumägg
50 g hackade, kanderade apelsinskal
2 bitar pomerans
Flingsalt
Hacka chokladen och smält den.
Grovhacka pistagenötterna. Spar lite av nötter, ägg och apelsinskal till dekoration.
Blanda i nötter, ägg och apelsinskal i chokladen.
Finhacka pomeransen och rör ner den.
Häll upp chokladen i en form. Toppa med pistagenötter, chokladägg och kanderade apelsinskal. Låt stå svalt.
Ta fram chokladen och låt den stå i rumstemperatur en stund innan du skär den i rutor.
244,00 kr
Till det här fantastiskt påskgodiset passar det perfekt att servera ett litet glas Rånäs Brännvin till. I det kan man nämligen hitta både toner av apelsin och pomerans, vilket fint speglar smakerna i Linnéas rocky roads.
Rånäs Brännvin har har en stor doft med tydlig karaktär av apelsin, inslag av kanel. Frisk, komplex smak av pomerans och kanel med toner av lakrits och cognac.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs mer »Underbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs mer »Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »I påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Läs mer »En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer »