Krustader med äggröra och löjrom.
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Avsluta påskmiddagen med något gott och sött. Här har Linnéa visat hur du kan göra din rulltårta till en festlig påskdessert med rätt dekorationer!
Rulltårta är en enkel dessert som räcker till många. Har du svårt att lossa bakplåtspappret från kakan kan det hjälpa att pensla lite vatten på bakplåtspappret. Eller lägga på en blöt handduk en stund, då brukar bakplåtspappret enklare gå att lossa.
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Sikta i vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och rör om till en klumpfri smet.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i 250°C i ca 5-7 minuter. Känn efter med provsticka så den är klar.
Ha upp strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp den varma rulltårtan på bakplåtspappret. Lossa försiktigt bakplåtspappret från rulltårtan.
Lägg på en ren kökshandduk och rulla ihop rulltårtan till en tight rulle och låt den svalna något så.
150 g lemon curd
2,5 dl grädde
1 ekologisk citron
Vispa ihop lemon curd med 0,5 dl av grädden tills du får en slät citronkräm.
Vispa grädden tills den tjocknar. Vänd i lemon curd och rivet skal från 1 citron. Blanda väl.
Rulla ut rulltårtan försiktigt och bred på ett lager av citronfyllningen. Rulla ihop till en tight rulle igen med hjälp av bakplåtspappret. Vira handduken runt rulltårtan och låt den vila i kylskåpet.
2 dl vispgrädde
chokladägg
citronmeliss
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas.
Skär upp rulltårtan i ca 2 cm breda skivor med en vass kniv.
Spritsa ut grädde och toppa med chokladägg och citronmeliss. Servera direkt.
149,00 kr
Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.
Recept: Linnéa Seidel
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Ingen påsk utan sill! Här har Linnéa gjort en frisk och smakrik sill som får smak av citrus och dill, samt lite sting av pepparrot.
Läs mer »Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!
Läs mer »Påsklammet går att variera hur mycket som helst. Till årets påskmiddag har Linnéa lagat lammstek som serveras med en läcker örtsås och söta potatisbakelser.
Läs mer »