Makalöst saftiga hamburgare med surdegsbröd och chilibea.
Linnéa delar med sig av sitt enkla recept på saftiga hamburgare fyllda med smak.
Läs mer »Den 28 maj är det hamburgarens dag som vi firar med saftiga burgare och hemmagjorda tillbehör.
Grillen är tänd, hamburgarna ligger klara, alla tillbehören likaså. Och i glasen häller vi upp ett vin på vår nya favoritdruva, nämligen zinfandel. Att vinet gör sig otroligt bra till just grillat är säkert en bidragande faktor till att vi verkligen har tagit denna druva till våra hjärtan här i Sverige.
Det här med att göra egna hamburgare, för många är det en hel vetenskap. Hur ska man göra för att lyckas? Mitt bästa tips är att alltid använda kött av hög kvalité. Det är liksom grunden till allt. Sedan tycker jag man får allra bäst resultat om man skippar allt vad ägg och lök heter. Jag brukar bara ta färsen och blanda i goda kryddor och sedan forma till burgare.
När det kommer till just smaksättning så har jag ett par säkra kort jag nästan alltid använder mig av. Det ena är att ha i en klick senap. Kryddor som paprika, örtsalt, och vitlökspulver är också sådant jag brukar ha i för att få till en riktigt god smak!
800 g nötfärs, gärna av högrev
1 msk senap
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk vitlökspulver
örtsalt
Blanda färsen tillsammans med senap, paprikapulver, tomatpuré, vitlökspulver och örtsalt. Låt vila i cirka 30 min i kylen.
Forma färsen till 8 stycken hamburgare. Grilla tills de fått fin färg och är klara.
1 dl majonäs
1 tsk chilisås
1 tsk senap
1 msk bostongurka
1 tsk vinäger
salt & svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt vila i kylen mist 15 minuter.
4 morötter
flingsalt
svartpeppar
olivolja
Skala och skär morötterna i små stavar. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över salt och peppar. Ringla över lite olja.
Ugnsbaka i 225 °c i cirka 30 minuter eller tills de är helt mjuka och fått lite färg.
avokado
sallad
tomatketchup
hamburgerbröd
Tillaga hamburgare och morötter, gör dressingen.
Bygg ihop din hamburgare med bröd, sallad, dressing, avokado och tomat.
Ät tillsammans med de ugnsrostade morötterna.
Låt fredagsmyset börja!
279,00 kr
Ruby Zin är ett zinfandel-vin med låg halt av histaminer och tanniner. Ett lättare vin med bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Finns även på 750 ml-flaska.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa delar med sig av sitt enkla recept på saftiga hamburgare fyllda med smak.
Läs mer »Pulled pork var den stora grejen för något år sedan. Fullt förståeligt då det är minimalt med arbete som är insatsen och maximalt med smakrik, vällagad mat som är resultatet. Mer pulled pork till folket!
Läs mer »Laila Bagges egna vin, Ruby Zin, har fått ett nytt utseende. Innehållet är samma mjuka, fruktiga röda vin som innan, med en viktig detalj som Laila nu berättar mer om.
Läs mer »Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »