Parmesanrostade rotfrukter med pinjenötter, palsternackspuré och kalvfilé.
Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Läs mer »Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira. Här är receptet på förrätten som består av en härlig laxsallad med sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonäs!
Ca 400 g lax
Sesamfrön
Salt
2 avokado
1 vitlöksklyftor
1 lime
1 dl majonnäs
2 msk rökt olivolja
Vattenkrasse
Pak choy
1 mango
1/2 gurka
Färsk koriander
Skär laxen i kuber och rulla i sesamfrön. Stek hastigt i en het stekpanna. Salta lätt.
Dela och kärna ur avokadon. Mixa den slät tillsammans med en vitlöksklyfta, saften från1 lime och salt.
Blanda majonnäs med den rökiga olivoljan.
Lägg upp vattenkrasse och pak choy skuren i mindre bitar på ett fat. Skär mangon i små bitar. Skala och skär gurka i små bitar. Lägg lax, mango och gurka ovanpå salladen. Klicka eller spritsa ut avokadokräm och majonnäs. Toppa med lite färsk koriander och sesamfrön.
85,00 kr
Till laxsalladen passar det här vita vinet på klimatsmart tetra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Läs mer »Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs mer »