Sallad med halstrad, sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonnäs.

Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.

Laxsallad med avokadokräm och rökt majonnäs
Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

6259

85,00 kr


Kungfu Girl Riesling

Kungfu Girl Riesling

USA

Systembolaget nr:

2690

149,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira. Här är receptet på förrätten som består av en härlig laxsallad med sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonäs!

Laxsallad med avokadokräm och rökt majonnäs

Ingredienser

  • Ca 400 g lax

  • Sesamfrön

  • Salt

  • 2 avokado

  • 1 vitlöksklyftor

  • 1 lime

  • 1 dl majonnäs

  • 2 msk rökt olivolja

  • Vattenkrasse

  • Pak choy

  • 1 mango

  • 1/2 gurka

  • Färsk koriander

Gör så här

    1. Skär laxen i kuber och rulla i sesamfrön. Stek hastigt i en het stekpanna. Salta lätt.

    2. Dela och kärna ur avokadon. Mixa den slät tillsammans med en vitlöksklyfta, saften från1 lime och salt.

    3. Blanda majonnäs med den rökiga olivoljan.

    4. Lägg upp vattenkrasse och pak choy skuren i mindre bitar på ett fat. Skär mangon i små bitar. Skala och skär gurka i små bitar. Lägg lax, mango och gurka ovanpå salladen. Klicka eller spritsa ut avokadokräm och majonnäs. Toppa med lite färsk koriander och sesamfrön.

Två vintips till laxsallad med avokadokräm

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Till laxsalladen passar det här vita vinet på klimatsmart tetra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.

Kungfu Girl Riesling

149,00 kr


Ett lite dyrare alternativ är denna Riesling från USA. Passar till rätter med asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i maten. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest.

Recept: Linnéa Seidel