BULLARNA: Ha upp mjölk och nymornad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter för att kardemummans smaker ska utvecklas.
Låt mjölken svalna så den max är 37°C. Den får gärna bli rumstempererad.
Smula jästen i en bunke. Slå på den ljumma mjölken med kardemumman och rör tills all jäst lösts upp.
Tillsätt socker, mjukt smör skuret i småbitar och ägg.
Ha i ca 9 dl av vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin eller för hand. Rör ut saltet i ca 1 dl mjöl och blanda i.
Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin. Dubbla tiden om du arbetar degen för hand.
Ha upp på mjölat bord och dela degen i ca 20 st delar. Forma till helt släta bullar. Känns degen lite kletig brukar jag bara mjöla händerna lite. Då fastnar inte degen lika lätt.
Lägg upp alla runda bullar på plåtar klädda med bakplåtspapper, täck över och låt jäsa i ca 2 timmar.
Vispa upp ägg och mjölk, pensla de jästa bullarna med detta. Grädda i cirka 10-15 minuter (beroende på storlek och ugn) i 200°C. Tag ut och låt svalna helt på galler.
De semlor som inte ska ätas direkt packar du i plastpåsar och fryser in eller spar till ett senare tillfälle.
PISTAGEMASSAN: Tag bort det yttersta hårda skalet på pistagenötterna tills du har 200 g skalade nötter.
Koka upp vatten i en kastrull och låt nötterna koka med en stund. Häll av vattnet och låt pistagenötterna svalna något. Tryck sedan ur dom ur deras inre skal.
Ha upp skållade nötter och socker i en matberedare. Mixa tills nötterna börjar finfördelas. Tillsätt vattnet, lite i taget och mixa till önskad konsistens. Ha upp i en spritspåse.
MONTERA: Skär eller klipp i locket på kardemummabullarna så de bildar en trekant. Försök att skära djupt ner så du på det viset gröper ur bullen något.
Fyll semlorna med pistagemassan.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Spritsa eller klicka ut grädden över mandelmassan. Sätt på locket och pudra över florsocker.
Servera direkt.