Sillröra med smak av senap.
Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Läcker sill som du enkelt kan göra hemma. Här blandas smakerna från gurka, citron och dill med O.P. Anderson Aquavit. Ett trevligt tillskott på julbordet!
Läcker sill som du enkelt kan göra hemma. Här blandas smakerna från gurka, citron och dill med O.P. Anderson Aquavit. Ett trevligt tillskott på julbordet! Receptet är framtaget av Linda Hansson på VF Studio. Följ henne gärna på Instagram @volanglinda för fler tips på styling och recept.
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 krm salt
4 cl O.P. Anderson Aquavit
1 msk dillfrön
1 förpackning 5-minuterssill
1/4 gurka
ca 0,5 dl hackad, färsk dill
strimlor av citronskal från 0,5 citron
Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Ta från värmen och låt svalna.
Rör ner O.P. Anderson Aquavit och dillfrön i den kalla lagen.
Häll av och skär sillen i bitar. Skiva gurkan tunt, gärna på en mandolin, och strimla skalet från en halv citron med t ex en potatisskalare.
Varva sill, gurka, dill och citronskalet i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt stå minst 8 timmar i kylen före servering.
Tips! Knyt gärna ett rött band runt burken innan du ställer den på julbordet!
299,00 kr
Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Recept: Linda Hansson
Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »I år bjuder vi på en härlig 3-rättersmeny för dig som ser fram emot god mat, goda viner och trevligt umgänge i jul. Vintips i olika prisklasser finns till varje recept.
Läs mer »