Smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom.

Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.

Smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

77141

79,00 kr

109,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn. Här har jag smaksatt dem med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen. Kan med fördel serveras som en förrätt men det går också bra att göra dom mindre och ha som tilltugg till bubblet. Använd tångkaviar för ett lakto-ovo-alternativ!

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg

  • 1 dl créme fraîche

  • 25 g babyspenat

  • 3 dl riven Västerbottensost

  • 1 ägg till pensling

  • färsk oregano

  • ca 60 g löjrom/tångkaviar

Gör så här

    1. Värm ugnen till 200°C.

    2. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Dela arket i 6 bitar. Skär en ram innanför kanten (ca 1 cm in) på varje bit med en vass kniv. Se till att du inte skär hela vägen igenom.

    3. Bred ut créme fraîche innanför ramen. Fördela babyspenat och ost över créme fraîchen.

    4. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smördegen är frasig och har fått en fin färg.

    5. Låt smördegsflarnen svalna något, toppa med färsk oregano och rom.

Mousserande viner till smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

79,00 kr

109,00 kr


Inled midsommaren med en skål i mousserande vin och Linnéas smördegsflarn. Pierre Olivier är ett ekologiskt bubbel som passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk eller skaldjur. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex.

Recept: Linnéa Seidel