Flädersill med svartvinbärsblad.
Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn. Här har jag smaksatt dem med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen. Kan med fördel serveras som en förrätt men det går också bra att göra dom mindre och ha som tilltugg till bubblet. Använd tångkaviar för ett lakto-ovo-alternativ!
1 rulle smördeg
1 dl créme fraîche
25 g babyspenat
3 dl riven Västerbottensost
1 ägg till pensling
färsk oregano
ca 60 g löjrom/tångkaviar
Värm ugnen till 200°C.
Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Dela arket i 6 bitar. Skär en ram innanför kanten (ca 1 cm in) på varje bit med en vass kniv. Se till att du inte skär hela vägen igenom.
Bred ut créme fraîche innanför ramen. Fördela babyspenat och ost över créme fraîchen.
Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smördegen är frasig och har fått en fin färg.
Låt smördegsflarnen svalna något, toppa med färsk oregano och rom.
79,00 kr
109,00 kr
Inled midsommaren med en skål i mousserande vin och Linnéas smördegsflarn. Pierre Olivier är ett ekologiskt bubbel som passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk eller skaldjur. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex.
Recept: Linnéa Seidel
Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »En hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »En förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs mer »