Äppelpizza med pesto och fetaost.
Bjud på en smarrig äppelpizza med fetaost, pesto, äpplen och lök som smälter i munnen. Riktigt enkelt blir det med färdig pizzadeg och pesto.
Läs mer »En enkel pizza bianco som toppas med utsökta smaker som fikon och serranoskinka. Servera med ett mjukt spanskt rödvin.
Med en förpackning smördeg i frysen är du aldrig långt ifrån att servera något riktigt gott. Råkar du dessutom ha burrata, lite rödlök, serrano, fikon och basilika hemma, ja då är vi något helt fantastiskt på spåren!
Du kan grädda pizzan med burratan på från början, men jag tycker den kommer mer till sin rätt om man lägger på den efteråt. Då får du fram den gräddiga och mjuka smaken.
/Linnéa
1 ark á 250 g smördeg
1 ägg
1 dl crème fraîche
örtsalt
svartpeppar
0,5 rödlök
1 burrata
3 färska fikon
ca 70 g serranoskinka
basilika
ruccola
olivolja
Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med ägget. Bred ut ett lager med crème fraîche.
Krydda med örtsalt och svartpeppar. Skär löken i tunna ringar och placera över.
Grädda i 225°C i cirka 15-20 minuter eller tills kanterna har fått fin färg. Dela burratan med fingrarna och lägg ut osten på den varma pizzan.
Skiva fikonen tunt och placera ut dem tillsammans med serranoskinkan och ruccola på pizzan. Toppa med färsk basilika och olivolja.
Skär i bitar och servera direkt.
Recept: Linnéa Seidel
Bjud på en smarrig äppelpizza med fetaost, pesto, äpplen och lök som smälter i munnen. Riktigt enkelt blir det med färdig pizzadeg och pesto.
Läs mer »En riktig klassiker - perfekt som tilltugg eller som riktigt lyxig middagspizza. Pizzan serveras med fördel till ett glas pärlande vinho verde.
Läs mer »Linnéa delar med sig av sitt bästa recept på hemgjord pizza och ger dig goda råd att tänka på när du bakar pizzan i ugnen.
Läs mer »Den älskade pizzan finns i oändliga varianter och stilar. Därför kan det vara lite klurigt att veta vilket vin man ska para till sin pizza. Vi ger dig de bästa tipsen!
Läs mer »