Smördegspizza med fikon och burrata.

En enkel pizza bianco som toppas med utsökta smaker som fikon och serranoskinka. Servera med ett mjukt spanskt rödvin.

Smördegspizza med fikon och burrata.
logo

1

logo

0 h 30 min

Med en förpackning smördeg i frysen är du aldrig långt ifrån att servera något riktigt gott. Råkar du dessutom ha burrata, lite rödlök, serrano, fikon och basilika hemma, ja då är vi något helt fantastiskt på spåren!

Du kan grädda pizzan med burratan på från början, men jag tycker den kommer mer till sin rätt om man lägger på den efteråt. Då får du fram den gräddiga och mjuka smaken.

/Linnéa

Smördegspizza med fikon och burrata:

Ingredienser

  • 1 ark á 250 g smördeg

  • 1 ägg

  • 1 dl crème fraîche

  • örtsalt

  • svartpeppar

  • 0,5 rödlök

  • 1 burrata

  • 3 färska fikon

  • ca 70 g serranoskinka

  • basilika

  • ruccola

  • olivolja

Gör så här

    1. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med ägget. Bred ut ett lager med crème fraîche.

    2. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Skär löken i tunna ringar och placera över.

    3. Grädda i 225°C i cirka 15-20 minuter eller tills kanterna har fått fin färg. Dela burratan med fingrarna och lägg ut osten på den varma pizzan.

    4. Skiva fikonen tunt och placera ut dem tillsammans med serranoskinkan och ruccola på pizzan. Toppa med färsk basilika och olivolja.

    5. Skär i bitar och servera direkt.

Vintips till pizzan:

Recept: Linnéa Seidel