Smördegspizza med fikon och burrata.

En enkel pizza bianco som toppas med utsökta smaker som fikon och serranoskinka. Servera med ett mjukt spanskt rödvin.

Smördegspizza med fikon och burrata.
Marqués de Nombrevilla

Marqués de Nombrevilla

Spanien

Systembolaget nr:

5788608

269,00 kr


logo

1

logo

0 h 30 min

Med en förpackning smördeg i frysen är du aldrig långt ifrån att servera något riktigt gott. Råkar du dessutom ha burrata, lite rödlök, serrano, fikon och basilika hemma, ja då är vi något helt fantastiskt på spåren!

Du kan grädda pizzan med burratan på från början, men jag tycker den kommer mer till sin rätt om man lägger på den efteråt. Då får du fram den gräddiga och mjuka smaken.

/Linnéa

Smördegspizza med fikon och burrata:

Ingredienser

  • 1 ark á 250 g smördeg

  • 1 ägg

  • 1 dl crème fraîche

  • örtsalt

  • svartpeppar

  • 0,5 rödlök

  • 1 burrata

  • 3 färska fikon

  • ca 70 g serranoskinka

  • basilika

  • ruccola

  • olivolja

Gör så här

    1. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med ägget. Bred ut ett lager med crème fraîche.

    2. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Skär löken i tunna ringar och placera över.

    3. Grädda i 225°C i cirka 15-20 minuter eller tills kanterna har fått fin färg. Dela burratan med fingrarna och lägg ut osten på den varma pizzan.

    4. Skiva fikonen tunt och placera ut dem tillsammans med serranoskinkan och ruccola på pizzan. Toppa med färsk basilika och olivolja.

    5. Skär i bitar och servera direkt.

Vintips till pizzan:

Marqués de Nombrevilla

269,00 kr


Till denna smakrika smördegspizza passar ett mjukt, rött vin från spanien, som detta. Doften i Marqués de Nombrevilla är komplex och kryddig med toner av körsbär, jordgubbar, stenfrukt, peppar och en hint av kanel. Mjuk, elegant fruktig smak med en lång och rund eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel