Smördegspizza med fikon och burrata.

En enkel pizza bianco som toppas med utsökta smaker som fikon och serranoskinka. Servera med ett mjukt spanskt rödvin.

Smördegspizza med fikon och burrata.
Bella de Día Garnacha

Bella de Día Garnacha

Spanien

Systembolaget nr:

2777

209,00 kr


Espacio Garnacha

Espacio Garnacha

Spanien

Systembolaget nr:

74989

69,00 kr


logo

1

logo

0 h 30 min

Med en förpackning smördeg i frysen är du aldrig långt ifrån att servera något riktigt gott. Råkar du dessutom ha burrata, lite rödlök, serrano, fikon och basilika hemma, ja då är vi något helt fantastiskt på spåren!

Du kan grädda pizzan med burratan på från början, men jag tycker den kommer mer till sin rätt om man lägger på den efteråt. Då får du fram den gräddiga och mjuka smaken.

/Linnéa

Smördegspizza med fikon och burrata:

Ingredienser

  • 1 ark á 250 g smördeg

  • 1 ägg

  • 1 dl crème fraîche

  • örtsalt

  • svartpeppar

  • 0,5 rödlök

  • 1 burrata

  • 3 färska fikon

  • ca 70 g serranoskinka

  • basilika

  • ruccola

  • olivolja

Gör så här

    1. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med ägget. Bred ut ett lager med crème fraîche.

    2. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Skär löken i tunna ringar och placera över.

    3. Grädda i 225°C i cirka 15-20 minuter eller tills kanterna har fått fin färg. Dela burratan med fingrarna och lägg ut osten på den varma pizzan.

    4. Skiva fikonen tunt och placera ut dem tillsammans med serranoskinkan och ruccola på pizzan. Toppa med färsk basilika och olivolja.

    5. Skär i bitar och servera direkt.

Vintips till pizzan:

Bella de Día Garnacha

209,00 kr


I glaset ett fruktigt och rödbärigt vin med smak av hallon, jordgubbar, viol, färska örter och röda vinbär. Toppen till vegetariska rätter, till rätter av ljust kött, som fläsk eller kyckling eller till köttfärslimpan.

Espacio Garnacha

69,00 kr


Ett kryddigt vin från Spanien med endast 8 procent alkohol. Smaken är medelfyllig, med mjuka tanniner och en hint av kryddig sötma som ger fyllighet. Eftersmaken är lång och lämnar en behaglig mörkfruktig känsla i munnen.

Recept: Linnéa Seidel