Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja.

Ett lyxigt recept på smörstekt torskrygg med len sötpotatisspuré och basilikaolja. Till rätten rekommenderar vi ett glas chardonnay viognier från Drostdy-Hof.

Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja
Eroica Riesling

Eroica Riesling

USA

Systembolaget nr:

70243

259,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Basilikaolja

Ingredienser

  • 1 kruka basilika

  • 1/2 dl olivolja

  • 1/2 citron

  • salt

  • peppar

Gör så här

    1. Mixa en kruka basilika med olivolja, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer. Ställ åt sidan fram till servering.

Sötpotatispuré

Ingredienser

  • 750 g sötpotatis

  • 500 g mjölig potatis

  • 1 dl grädde

  • 25 g smör

Gör så här

    1. Skala potatis och sötpotatis, skär i mindre bitar. Koka upp med en stor kastrull med vatten och salt. Låt koka på låg värme under lock tills den blivit mjuk.

    2. Häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress tillbaka ned i kastrullen. Värm grädde och vispa med elvisp ned i den pressade potatisen tillsammans med 25 g smör.

    3. Smaka av sötpotatispurén med salt och peppar. Låt stå under lock under tiden torsken steks så den håller värmen.

Smörstekt torskrygg

Ingredienser

  • 600 g torskrygg

  • 75 g smör

Gör så här

    1. Tina fisken om den är fryst. Salta och låt stå framme i rumstemperatur tills denska stekas.

    2. Hetta upp en stekpanna med 75 g smör.

    3. Stek torskryggen ca. 3–4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°c. Spara det överblivna smöret i stekpannan till att hälla över fisken vid servering.

    4. Servera tillsammans med sötpotatispurén toppad med basilikaolja.

Vin till smörstekt torskrygg

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

79,00 kr


Detta fruktiga, aromatiska och friska vin från Sicilien har blommiga aromer med smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös, fruktig stil.

Eroica Riesling

259,00 kr


Eroica Riesling har en inbjudande doft av persika, mandarin, apelsin och lime samt subtila nyanser av mineral och skiffer. Ett underbart vin att njutas i sin ungdom, men som åldras med värdighet och utvecklar större komplexitet.