Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja.

Ett lyxigt recept på smörstekt torskrygg med len sötpotatisspuré och basilikaolja. Till rätten rekommenderar vi ett glas chardonnay viognier från Drostdy-Hof.

Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja
Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

1555808

229,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Basilikaolja

Ingredienser

  • 1 kruka basilika

  • 1/2 dl olivolja

  • 1/2 citron

  • salt

  • peppar

Gör så här

    1. Mixa en kruka basilika med olivolja, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer. Ställ åt sidan fram till servering.

Sötpotatispuré

Ingredienser

  • 750 g sötpotatis

  • 500 g mjölig potatis

  • 1 dl grädde

  • 25 g smör

Gör så här

    1. Skala potatis och sötpotatis, skär i mindre bitar. Koka upp med en stor kastrull med vatten och salt. Låt koka på låg värme under lock tills den blivit mjuk.

    2. Häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress tillbaka ned i kastrullen. Värm grädde och vispa med elvisp ned i den pressade potatisen tillsammans med 25 g smör.

    3. Smaka av sötpotatispurén med salt och peppar. Låt stå under lock under tiden torsken steks så den håller värmen.

Smörstekt torskrygg

Ingredienser

  • 600 g torskrygg

  • 75 g smör

Gör så här

    1. Tina fisken om den är fryst. Salta och låt stå framme i rumstemperatur tills denska stekas.

    2. Hetta upp en stekpanna med 75 g smör.

    3. Stek torskryggen ca. 3–4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°c. Spara det överblivna smöret i stekpannan till att hälla över fisken vid servering.

    4. Servera tillsammans med sötpotatispurén toppad med basilikaolja.

Vin till smörstekt torskrygg

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

229,00 kr


Till torskryggen rekommenderar vi denna torra och medelfylliga chardonnay viognier med smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Vinet bjuder på balanserad syra och ett fruktigt avslut.