Torskrygg med blåmusselsås.
En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer »Ett lyxigt recept på smörstekt torskrygg med len sötpotatisspuré och basilikaolja. Till rätten rekommenderar vi ett glas chardonnay viognier från Drostdy-Hof.
1 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1/2 citron
salt
peppar
Mixa en kruka basilika med olivolja, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer. Ställ åt sidan fram till servering.
750 g sötpotatis
500 g mjölig potatis
1 dl grädde
25 g smör
Skala potatis och sötpotatis, skär i mindre bitar. Koka upp med en stor kastrull med vatten och salt. Låt koka på låg värme under lock tills den blivit mjuk.
Häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress tillbaka ned i kastrullen. Värm grädde och vispa med elvisp ned i den pressade potatisen tillsammans med 25 g smör.
Smaka av sötpotatispurén med salt och peppar. Låt stå under lock under tiden torsken steks så den håller värmen.
600 g torskrygg
75 g smör
Tina fisken om den är fryst. Salta och låt stå framme i rumstemperatur tills denska stekas.
Hetta upp en stekpanna med 75 g smör.
Stek torskryggen ca. 3–4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°c. Spara det överblivna smöret i stekpannan till att hälla över fisken vid servering.
Servera tillsammans med sötpotatispurén toppad med basilikaolja.
109,00 kr
Till en smakrik fiskrätt som denna passar en fräsch chardonnay mycket väl. L Chardonnay har en fruktig och attraktiv doft med inslag gröna äpplen, färska örter, persika och citron. Smaken är torr, fruktig och fräsch med fina toner av gröna äpplen, gul melon, päron och citrus.
En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer »Inför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås.
Läs mer »Svamplyckan blir extra stor när man hittar ett sånt här recept att använda svampen till! Här blandas sensommarens bästa smaker på ett ypperligt sätt och vi skålar gärna in middagen i ett glas svalt vin från Bourgogne.
Läs mer »Till Linnéas torskrygg i ugn serveras en sallad med delikatesspotatis, räkor och en krämig solrospesto. Servera torsken med ett glas välkylt vitt vin.
Läs mer »