Snabblagad lövbiffsgryta.
Grytor och långkok hör hösten till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta!t!
Grytor och långkok är verkligen något som hör vintern till. Och visst är det härligt att kunna servera en väldoftande, smakrik och varm gryta så här när vintermörkret lägger sig över oss.
Snabb vardagsmat med lövbiff
Nackdelen med långkok, det är just att de är långkok. Kanske inget man ställer sig och lagar en fredag efter jobbet. Det är då man plockar fram lövbiffen! För när man gör gryta på lövbiff behöver den inte koka länge för att köttet ska bli mört och underbart gott! Jag har en svaghet här i livet som lyfter varenda gryta till nästa nivå. Och det är syltlök som är söt, syrlig, mjuk och full av smak.
/Linnea
Ingredienser
800 g lövbiff
smör att steka i
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
2 msk soja
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
1 burk (395 g) syltlök
salt & svartpeppar
färsk persilja
Gör så här
Strimla nötköttet och stek det i smör i omgångar i en gryta. När allt kött fått fin färg, lägg allt kött i grytan och fortsätt att steka.
Tillsätt tomatpuré, oxfond, soja, senap och grädde.
Rör ut mjölet i lite av mjölken och slå på tillsammans med resterande mängd mjölk. Låt allt koka upp och koka i cirka 20 minuter.
Häll av lagen från syltlöken och ha sedan i den i grytan. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med färsk persilja och servera till nykokt ris.
Vintips till lövbiffsgrytan:
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia
220,00 kr
Servera grytan tillsammans med ett glas CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia, ett medelfylligt, generöst och kryddigt vin med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.
Du kanske också är intresserad av:
Xavier Châteauneuf du Pape 2017 - nu ekologiskt certifierad.
Xavier Châteauneuf du Pape i den nya årgången 2017 har nu börjat rullas ut på Systembolagets hyllor och är nu ekologiskt certifierat. Vinet har fått mycket goda omdömen i internationell vinpress.
Läs mer »Fläskfilégryta med svamp och kabanoss.
Vodkapasta.
Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade.
Läs mer »