Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
1/2 g saffran (1 pkt)
1 msk färskpressad juice från apelsin
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad färsk gräslök
salt
6 skivor bröd (gärna kavring eller vörtbröd)
ca 200 g matjessill
gräslök till dekoration
Blanda ut saffran i apelsinjuicen.
Vispa creme fraîche med elvisp tills den tjocknar.
Tillsätt saffran och apelsin, blanda sist i gräslök och salt.
Fyll en spritspåse med creme fraichen.
Kantskär brödet och skär i små rektanglar. Rosta brödbitarna på båda sidorna i en medelvarm, torr stekpanna.
Lägg upp bröden på ett fat, spritsa ut en klick saffranscreme fraîche på varje brödbit.
Tag upp sillfiléerna och skär dom i tunna bitar. Fördela sillen över creme fraichen och avsluta med att strö färsk gräslök över.
229,00 kr
Kryddmästare Jonas Odland har under tre år arbetat med att få fram den ultimata kryddningen för det svenska julbordet. Kryddad med kummin, anis och fänkål precis som originalet. Men för att få in den svenska julen i en ännu högre grad ingår en del lagrad på cognacsfat samt cognac och sherry som tillför en komplex fyllighet med toner av fat och torkad frukt. Smakpaletten fullbordas av pomeransskal och krydda från kanelextrakt.
Passar till julbordets rätter såsom sill, lax och småvarmt.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »