Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost.

Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost - hur gott låter inte det? Passar lika bra till söndagsmiddagen som till större bjudningar.

Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost
O.P. Anderson Petronella Hallon

O.P. Anderson Petronella Hallon

Sverige

Systembolaget nr:

50407

199,00 kr


logo

4 personer

Lax är alltid ett säkert kort som uppskattas av många. Adderar du getost till det blir det inget annat än succé. Denna goda sallad med färskpotatis är härligt somrig och perfekt att servera på buffén. I detta recept matchar vi salladen med nya Petronella Hallon som bjuder på en mjuk och bärig karaktär av hallon.

Sommarsallad:

Ingredienser

  • 900 g färskpotatis

  • Skal och saft av halv citron

  • 2 msk olivolja

  • 1/2 dl finhackad dill

  • Flingsalt

  • Nymald svartpeppar

  • 150 g sockerärtor

  • 1 liten fänkål

  • 4-6 snacksgurkor alt 1 vanlig gurka

  • 2 st gemsallad eller 1 romansallad

  • 1 st rosésallad

  • 65 g finbladig grönkål eller babyspenat

  • 600 g varmrökt lax

  • 150 g getost

  • Färska hallon, ca 125 g

Gör så här

    1. Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Låt svalna något och halvera den sedan. Blanda potatisen med citronskal, saft, olivolja och finhackad dill. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    2. Koka sockerärtorna hastigt, max en halv minut. Ta upp ur vattnet och skölj kallt. Skär fänkål tunt på mandolin och lägg minst 5 minuter i iskallt vatten.

    3. Skölj och skär snacksgurka i oregelbundna bitar. Skölj salladen och slunga den samt fänkål torrt.

    4. Bryt bitar av laxen. Fördela lax, sallad, potatis, spenat/grönkål, hallon, fänkål och sockerärter på fyra tallrikar.

    5. Bryt över getost och dekorera med halverade hallon. Ringla över dressingen. Servera gärna baguette till.

Green goddess dressing:

Ingredienser

  • 2 dl turkisk yogurt

  • 1 dl plockad bladpersilja

  • 2 dl majonnäs

  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

    1. Mixa bladpersilja med 1 dl turkisk yoghurt till en grön dressing, blanda i resten av yoghurten, majonnäs och dijonsenap till en slät kräm.

    2. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.