Petronella Hallon Lemonad.
En frisk, rosaskimrande drink där basen utgörs av Petronella Hallon. Du blandar den enkelt med citronjuice, sodavatten, sockerlag och sprit.
Läs mer »Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost - hur gott låter inte det? Passar lika bra till söndagsmiddagen som till större bjudningar.
Lax är alltid ett säkert kort som uppskattas av många. Adderar du getost till det blir det inget annat än succé. Denna goda sallad med färskpotatis är härligt somrig och perfekt att servera på buffén. I detta recept matchar vi salladen med nya Petronella Hallon som bjuder på en mjuk och bärig karaktär av hallon.
900 g färskpotatis
Skal och saft av halv citron
2 msk olivolja
1/2 dl finhackad dill
Flingsalt
Nymald svartpeppar
150 g sockerärtor
1 liten fänkål
4-6 snacksgurkor alt 1 vanlig gurka
2 st gemsallad eller 1 romansallad
1 st rosésallad
65 g finbladig grönkål eller babyspenat
600 g varmrökt lax
150 g getost
Färska hallon, ca 125 g
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Låt svalna något och halvera den sedan. Blanda potatisen med citronskal, saft, olivolja och finhackad dill. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka sockerärtorna hastigt, max en halv minut. Ta upp ur vattnet och skölj kallt. Skär fänkål tunt på mandolin och lägg minst 5 minuter i iskallt vatten.
Skölj och skär snacksgurka i oregelbundna bitar. Skölj salladen och slunga den samt fänkål torrt.
Bryt bitar av laxen. Fördela lax, sallad, potatis, spenat/grönkål, hallon, fänkål och sockerärter på fyra tallrikar.
Bryt över getost och dekorera med halverade hallon. Ringla över dressingen. Servera gärna baguette till.
2 dl turkisk yogurt
1 dl plockad bladpersilja
2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
Mixa bladpersilja med 1 dl turkisk yoghurt till en grön dressing, blanda i resten av yoghurten, majonnäs och dijonsenap till en slät kräm.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
En frisk, rosaskimrande drink där basen utgörs av Petronella Hallon. Du blandar den enkelt med citronjuice, sodavatten, sockerlag och sprit.
Läs mer »Mattias Ljungberg som driver det legendariska Tössebageriet har tagit fram en fantastistk smörgåstårta med gubbröra och brynt smör med O.P. Anderson.
Läs mer »Festlig drink i ljuvligt rosa! Denna spritz med smak av hallon bjuder vi gärna på i sommar. Basen utgörs av Petronella Hallon som får sin vackra färg av ekologiska hallon.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »