Somrig plockbricka.

Sommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.

plockbricka med melon, ost, skinka och jordgubbar
Pinot Noir for you and for me

Pinot Noir for you and for me

Moldavien

Systembolaget nr:

5111701

79,00 kr


logo

4

logo

0 h 15 min

Både manchego och pecorino har sin givna plats på plockbrickan, fantastiskt gott till en klick björnbärsmarmelad på ett kex. Senare i sommar när björnbären mognat kanske jag mosar ihop lite rårörda björnbär till plockbrickan. Men tills dess fungerar björnbärsmarmelad på burk fint. Det viktiga är att göra det enkelt för sig. Ta av det som redan finns hemma eller är enkelt att plocka fram. Jag tycker en plockbricka som denna passar utmärkt att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller kanske i väntan på att maten ska lagas klart. Den blir som allra godast att äta innan huvudrätten. Andra godsaker jag gärna adderar till min bricka är: pesto, oliver, marinerad ost, soltorkade tomater, tapenade, olika slags marmelader eller sylter och färska bär.

Somrig plockbricka:

Ingredienser

 • 150 g manchego

 • 200 g pecorino collesardo

 • 100 g serranoskinka

 • 2 dl björnbärsmarmelad

 • vattenmelon

 • honungsmelon

 • jordgubbar

 • marinerad vitlök

 • kex

Gör så här

  1. Skär upp osten i tunna skivor. Skär melonsorterna i trekanter. Ha upp björnbärsmarmeladen i en skål.

  2. Placera skålen med marmelad i mitten och fördela ost, melon, skinka och jordgubbar runt skålen.

  3. Servera med marinerad vitlök och kex.

Dryckestips till plockbrickan:

Pinot Noir for you and for me

79,00 kr


Ett plånboksvänligt pinot noir-vin med toner av sommarens bär, både hallon, björnbär och körsbär. Vinet är friskt och fruktigt men en bra intensitet, och passar utmärkt till både kraftiga fiskrätter, vegetariskt och lättare köttanrättningar.

Recept: Linnéa Seidel

Ostbricka

Ostbricka.


En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.

Läs mer »
Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »