Somrig plockbricka.
Sommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Både manchego och pecorino har sin givna plats på plockbrickan, fantastiskt gott till en klick björnbärsmarmelad på ett kex. Senare i sommar när björnbären mognat kanske jag mosar ihop lite rårörda björnbär till plockbrickan. Men tills dess fungerar björnbärsmarmelad på burk fint. Det viktiga är att göra det enkelt för sig. Ta av det som redan finns hemma eller är enkelt att plocka fram. Jag tycker en plockbricka som denna passar utmärkt att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller kanske i väntan på att maten ska lagas klart. Den blir som allra godast att äta innan huvudrätten. Andra godsaker jag gärna adderar till min bricka är: pesto, oliver, marinerad ost, soltorkade tomater, tapenade, olika slags marmelader eller sylter och färska bär.
Somrig plockbricka:
Ingredienser
150 g manchego
200 g pecorino collesardo
100 g serranoskinka
2 dl björnbärsmarmelad
vattenmelon
honungsmelon
jordgubbar
marinerad vitlök
kex
Gör så här
Skär upp osten i tunna skivor. Skär melonsorterna i trekanter. Ha upp björnbärsmarmeladen i en skål.
Placera skålen med marmelad i mitten och fördela ost, melon, skinka och jordgubbar runt skålen.
Servera med marinerad vitlök och kex.
Dryckestips till plockbrickan:
Gozy White Sangria
109,00 kr
Gozy White Sangria har en fruktig doft med inslag av yuzu, apelsin och citron. Smaken är fruktig och med sötma som balanseras upp väl av kolsyran.
Recept: Linnéa Seidel
Filodegsrullar - perfekt tilltugg till bubbel.
Linnéa bjuder på ett smarrigt tilltugg till bubbel i form av filodegsrullar med fetaostfyllning och en ljuvlig vitlöksdipp. Servera rullarna med en bubblig crémant från Bordeaux.
Läs mer »Rabarberpaj.
Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass.
Läs mer »Gozy White Sangria – en ny somrig sparkling sangria.
Ett fräscht, mousserande vin som är smaksatt med bekanta frukter från sangrians smakvärld såsom yuzu, apelsin och citron. Avnjut kall ur ett vinglas med några isbitar och kanske jordgubbar och blad av mynta.
Läs mer »