Vegetarisk lasagne.
Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »En spansk och mustig köttgryta med chorizo, potatis och paprika som serveras med ett underbart manchego-bröd och klimatsmart rödvin.
Låt hela hemmet fyllas av dofterna från vitlök, chorizo, riktigt rökig paprika och vin. Här har jag tagit hem Spanien till mitt egna kök. Med rustik och enkel matlagning av rejäla råvaror med mycket smak.
Jag har alltid en burk grillade paprikor hemma. Det är en snabb genväg till mat med massor av smak. Det går såklart bra att även ta konserverade plommon eller körsbärstomater istället. Men jag tycker att den grillade paprikan ger en bättre smak helt enkelt.
Jag använde gröna linser på tetra, de behöver inte koka länge utan bara bli genomvarma. Men använder du okokta linser har du i dom tillsammans med potatisen. Du kan även behöva tillsätta lite mer vätska om du tar okokta linser.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olja att steka i
3 msk tomatpuré
1 msk rökigt paprikapulver
250 g chorizo
370 g grillad paprika (på burk)
2 dl rött vin
ca 1 l vatten
200 g fast potatis
380 g gröna linser (på tetra)
2 msk rödvinsvinäger
salt & peppar
Skala och skiva lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fortsätt steka några minuter till. Slanta korven och ha i den.
Låt den grillade paprikan rinna av helt. Hacka den i riktigt små bitar och ha i grytan. Slå på vin och vatten. Låt allt koka upp och sjuda under lock.
Skär potatisen i cirka 5 mm breda skivor. Stek tills de fått fin yta i en stekpanna med lite olja. Ha sedan i potatisarna och låt dom koka helt klart i grytan.
Skölj linserna helt rena och ha i dom i grytan. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar.
12 bitar baguette
1 vitlöksklyfta
150 g manchego
Dela vitlöksklyftan och gnugga halvorna mot brödbitarna så de tar smak.
Riv eller skiva osten och strö över brödbitarna. Gratinera i 225°C i cirka 5-10 minuter eller tills osten smält helt.
73,00 kr
Avnjut den här spanska och mustiga grytan tillsammans med att bärigt rödvin i klimatsmart förpackning. Castillo de Gredos har en medelstor och bärig doft med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.
89,00 kr
Ett vin av druvan garnacha tintorera, som även har färgat druvkött. Resultatet är intensivt och fylligt med smak av björnbär, plommon, vitpeppar och timjan. Allt inlindat i välbalanserade toner av rostade ekfat.
Recept: Linnéa Seidel
Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
Läs mer »Finns det något godare än en mustig gryta under ruggiga höstkvällar? Linnéa har gjort en riktigt köttgryta med rotfrukter som serveras med rostad potatis och ett glas tempranillo.
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs mer »