Årets sill 2020 med koriander, gurka och citron.
Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs mer »En vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.
Krögaren Fredrik Eriksson har skapat fyra välkomponerade rätter till vilka Jonas Odland, Master Blender och kryddmästare för O.P. Anderson, omsorgsfullt matchat lika många snapsar. Både recept och snapsar har sina ursprung i svenska råvaror och traditioner med julens smaker som utgångspunkt.Denna vegetariska rätt kan med fördel serveras som en mellanrätt under julmiddagen. Den krämiga kålen som kokats i grädde toppas av en fräsch äppel- och kryddsallad.
1/2 huvud spetskål
1 äpple, gärna av sorten Ingrid Marie
10 brysselkål
1 tsk kryddpeppar
1/2 dl grädde
1 msk sirap
1 msk vatten
1 msk rapsolja
1/2 citron (finrivet skal samt saft)
salt
Putsa brysselkålen och spar de yttersta gröna bladen till servering. Skär resten av brysselkålen i små klyftor.
Finstrimla spetskålen. Lägg båda kålsorterna i en kastrull med vatten salt, sirap och låt sjuda under lock i några minuter. Tillsätt grädden och låt koka in tills i stort sett all vätska är borta.
Fintärna äpplet och blanda med återstoden av brysselkålsbladen, skal från citronen, citronsaft, rapsolja, salt och kryddpeppar till en kryddsallad.
Smaka av kålblandningen med salt. Smaken ska vara neutral med viss sötma från sirapen.
Servera rätten varm med kryddsalladen på toppen.
149,00 kr
Till denna spetskål med sin äppel- och kryddsallad passar ett litet glas med O.P. Anderson Petronella med sina äppeltoner perfekt!
Recept: Fredrik Eriksson
Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs mer »En lyxig potatisrätt till julbordet. En royal innehåller en äggstanning med grädde. Här smaksätts den med juliga smaker av cheddar och kavring.
Läs mer »Fläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »