Steak Hasse.

Här får du receptet på Tore Wretmans klassiska pepparstek, Steak Hasse, som var en hyllning till Hasse Ekman (Gösta Ekmans pappa).

Steak Hasse
Steak Hasse
Larsen VS, 350ml
Larsen VS, 350ml

Larsen VS, 350ml

Frankrike

209,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Nedan får du receptet på Tore Wretmans klassiska pepparstek, Steak Hasse, som var en hyllning till Hasse Ekman (Gösta Ekmans pappa).

Steak Hasse

Ingredienser

  • ca 700 g oxfilé

  • salt & peppar

  • smör att steka i

  • en skvätt Larsen VS

  • 2 schalottenlökar, finhackade

  • 2 msk kalvfond

  • 3 dl grädde

  • dijonsenap

  • haricots vert

Gör så här

    1. Ta en oxfilé och klappa in den med peppar och salt. Bryn i smör.

    2. Flambera i konjak. Gör inte detta under fläkten då den kan ta eld.

    3. Tillsätt finhackad schalottenlök, se till att all stekjuice löser sig. Lyft upp steken.

    4. Tillsätt kalvfond och grädde. Koka ihop. Smaka av med dijonsenap och salt.

    5. Låt pepparsteken koka med såsen under den sista minuten.

    6. Servera Steak Hasse med kokta haricots verts och potatis som t. ex. pommes frites eller pommes château.

Larsen VS, 350ml

209,00 kr


En enklare cognac som passar bra till drinkar eller till matlagning.