Surdegssnittar med len avokadoröra.
Starta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.
Surdegssnittar med len avokadoröra:
Ingredienser
4 skivor surdegsbröd
olja
3 avokados
2 msk citronsaft
2 msk crème fraiche
salt
80 g rom (alt. tångkaviar för ett vegetariskt alternativ)
1 granatäpple
1 skiva vörtbröd
smör att steka i
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Ringla lite olja över brödskivorna. Skär varje brödskiva i ca 4 bitar. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 225°C i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Mosa eller mixa avokadon helt slät. Tillsätt citron och crème fraîche. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna med smör. Smula i vörtbrödet och stek det knaprigt.
Lägg upp snittarna på ett fat. Klicka ut avokadoröran, toppa med rom, granatäpplekärnor och stekta smulor av vörtbröd.
Servera direkt.
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut
101,00 kr
En mycket trevlig Blanc de Blancs med en angenäm balans, samt mjuka och uppfriskande bubblor. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron, äpple och kex. Ett trevligt bubbel till snittarna.