Halstrad lax med gräddstuvad grönkål.
Recept på halstrad lax serverad med härligt gräddstuvad grönkål. Tips! Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i ca 4 minuter innan du vänder.
Läs mer »Starta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.
4 skivor surdegsbröd
olja
3 avokados
2 msk citronsaft
2 msk crème fraiche
salt
80 g rom (alt. tångkaviar för ett vegetariskt alternativ)
1 granatäpple
1 skiva vörtbröd
smör att steka i
Sätt ugnen på 225°C.
Ringla lite olja över brödskivorna. Skär varje brödskiva i ca 4 bitar. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 225°C i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Mosa eller mixa avokadon helt slät. Tillsätt citron och crème fraîche. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna med smör. Smula i vörtbrödet och stek det knaprigt.
Lägg upp snittarna på ett fat. Klicka ut avokadoröran, toppa med rom, granatäpplekärnor och stekta smulor av vörtbröd.
Servera direkt.
79,00 kr
109,00 kr
En mycket trevlig Blanc de Blancs med en angenäm balans, samt mjuka och uppfriskande bubblor. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron, äpple och kex. Ett trevligt bubbel till snittarna.
Recept på halstrad lax serverad med härligt gräddstuvad grönkål. Tips! Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i ca 4 minuter innan du vänder.
Läs mer »Låt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs mer »En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
Läs mer »