Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »Linnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.
Som många av våra nu högt älskade recept var ursprunget till denna klassiker ”enkel mat för fattiga människor”. I efterhand har ingredienser adderats och numera brukar en Salade Niçoise innehålla både färsk tonfisk eller tonfisk på burk, potatis, tomater och ägg. Men som alltid finns det mängder av åsikter om vad salladen får och inte får innehålla. Jag bryter kanske mot alla regler men jag ville ge min sallad lite smak av sommaren och tillsatte färsk persika i skivor. Det är en favorit till färsk tonfisk. En härlig sallad som får sparka igång den soliga säsongen på året. Stek på lite gott bröd att servera till din sallad.
400 g färsk tonfiskfilé
4 ägg
8 kokta, kalla potatisar
1 kruka romansallad
250 g småtomater
2 persikor
1 rödlök (gärna färsk)
200 g ärtskidor eller haricot verts
oliver
Stek tonfisken i en het grillpanna, cirka 2 minuter per sida. Tonfisken ska inte vara genomstekt utan bara få fin yta.
Koka äggen och låt svalna helt.
Dela potatisen i bitar. Dela salladen och tomaterna, skär persikan i skivor. Skiva rödlöken. Skala och halvera de avsvalnade äggen.
Varva potatis, sallad, tomater och persika på ett fat. Toppa med rödlök, ägg, oliver och tonfisk skuren i skivor.
1 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 nypa strösocker
ca 1 msk färskpressad citron
salt och svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla över salladen.
Servera direkt.
95,00 kr
Till den här salladen rekommenderar vi rosévinet CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc som har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.
Vinet passar utmärkt till grillad fisk, kycklingrätter, säsongens sallader eller en chèvre chaud.
Recept: Linnéa Seidel
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs mer »Följ Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron.
Läs mer »