Tortellini alla panna.

I den nya kokboken Mangia med italiensk mat bjuder Oliver Ingrosso på denna underbara och enkla pastarätt som består av tortellini i en gräddig ostsås.

Tortellini alla panna
Chill Out Sangiovese

Chill Out Sangiovese

Italien

Systembolaget nr:

77044

95,00 kr


DeAetna Rosso Terra Costantino

DeAetna Rosso Terra Costantino

Italien

Systembolaget nr:

2400

189,00 kr


logo

1

logo

0 h 20 min

Det här är en riktig tortellini alla panna, en rätt som ursprungligen är från Bologna och helt enkelt är tortellini med grädde. Eller ja, riktig och riktig. Min version i alla fall. Säg inte till någon italienare att jag har i lite smör. Använder du färsk tortellini kan du faktiskt koka den direkt i grädden. TIPS! Ha aldrig i osten medan värmen är på under pannan, då kommer den att klumpa sig.

/Oliver Ingrosso

Tortellini alla panna:

Ingredienser

  • Salt

  • Smör

  • Grädde, helst 40 % fett

  • Parmesan

  • Tortellini, helst färsk, valfri fyllning

  • Svartpeppar

Gör så här

    1. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Det behöver inte vara jättemycket salt.

    2. I en stekpanna, låt en klick smör smälta ner. Det ska inte brynas utan behålla sin gula färg. Om det börjar bubbla för snabbt kan du ha i lite vatten.

    3. Häll över ordentligt med grädde. Låt koka upp.

    4. Finriv mycket parmesan.

    5. Koka tortellinin så att den är nästintill färdig. Kom ihåg att den ska gå färdigt i grädden sedan så koka den inte för länge.

    6. Lyft över pastan i grädden, och låt pastan gå klart i såsen. Såsen ska tjockna, men du måste hitta en bra balans för parmesanen kommer att hjälpa till med det också.

    7. Stäng av värmen och rör ner parmesan.

    8. Slunga runt så att såsen blir krämig och fin. Kanske behövs det lite mer pastavatten eller parmesan. Men det kan räcka med ytterst lite vatten för att få en bra balans.

    9. Servera med mer parmesan och nymalen svartpeppar. Här får du gärna använda en microplane för att riva parmesanen på toppen, jag tycker att det blir godast faktiskt.

    10. Ät direkt!

Våra vintips till Tortellini alla panna:

Chill Out Sangiovese

95,00 kr


Till Olivers krämiga pasta passar denna Sangiovese från Italien fint. Doft och smak är fyllda till brädden med mörkfruktiga toner såsom mörka körsbär och björnbär som kompletteras med inslag av färska örter och viol. Dessutom har vinet inslag av fat med en lång eftersmak.

DeAetna Rosso Terra Costantino

189,00 kr


Om du vill lyxa till det lite rekommenderar vi det här italienska vinet från Sicilien. Det har en nyanserad och kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kakao, rökig mineral, mogna jordgubbar, kanel och pomerans.

Recept: Oliver Ingrosso