Het tortilla med marinerade räkor och nudlar.
Gör Linnéas lätta tortilla med räkor, nudlar och härliga kryddor.
Läs mer »En enkel och mättande potatisomelett i spanskt format som här får underbar smak av manchego-ost. Servera med ett vitt Rioja-vin.
En härlig spansk potatisrätt som tillagas direkt i stekpannan. Jag lagar den helst i ugnen då det är lättast att få den klar utan att den blir bränd. Men du kan även steka den direkt på spisen.
Stekt potatis, stekt lök och ost varvas i stekpannan. Häll över uppvispat ägg och toppa med mer ost. Vad finns inte att älska här? Jag har använt manchego i tortillan, det blir så gott.
Till min tortilla har jag mixat ihop lite mojo verde, alltså en grön sås. Här kan du ha i lite av det du gillar mest. Basen brukar bestå av vitlök, koriander och olja. Hur slät du vill ha den är en smaksak. Jag gillar när den inte är allt för finmixad. Och OM du inte klarar av smaken av koriander – ta persilja. Men klassisk mojo verde görs på koriander.
Linnéa
olja att steka i
1 stor gul lök
5 medelstora potatisar
7 ägg
färsk persilja
salt och peppar
200 g manchego
Skala och skiva löken tunt. Stek gyllene i lite olja.
Skiva under tiden potatisarna med en mandolin till ca 3 mm tjocka skivor.
Tag ur den stekta löken och stek potatisen i omgångar i mer olja tills de börjar mjukna.
Ha upp ca hälften av potatis och lökblandningen i stekpannan. Ha över hälften av osten. Sprid sedan över resterande mängd potatis och lök.
Vispa upp äggen i en separat skål. Finhacka ett knippe färsk persilja och blanda i tillsammans med salt och peppar. Häll detta över potatis och lök i stekpannan. Toppa med resterande mängd riven ost.
Ställ in stekpannan i en 200°C varm ugn och tillaga tills äggen stannat och potatisen mjuknat, cirka 25 minuter.
Låt tortillan vila cirka 5 minuter. Sätt sedan över en tallrik och vänd den upp och ner. Eller servera direkt ur stekpannan.
1 knippe koriander
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
0,5 lime
0,5 tsk salt
Mixa koriander, olivolja och vitlöksklyftor i en mixer. Smaka av med lime och salt.
129,00 kr
Till tortillan serverar vi gärna ett vitt vin med fyllig smak, som Campillo Blanco. Ett intensivt och öppet vin med toner av söt honung, vita blommor, vanilj. Vinet är runt och elegant med en frisk syra och ett långt avslut.
Recept: Linnéa Seidel
Gör Linnéas lätta tortilla med räkor, nudlar och härliga kryddor.
Läs mer »Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs mer »Rioja är världens mest kända vinområde som ger viner som har stor popularitet i Sverige. Lär dig mer om Rioja och dess viner med olika karaktärer.
Läs mer »Missa inte dessa fyra prestigeviner från Bodega La Ermita. Viner som speglar fyra av Spaniens mest kända rödvinsområden.
Läs mer »