Tunnbrödsnittar med ren eller rostbiff.
God och snabblagad plockmat som passar bra på julbordet. Får du inte tag i renkött fungerar rostbiff som alternativ.
Ingredienser
6 runda, mjuka tunnbröd
2 dl crème fraîche
1 msk grovkornig senap
2 msk finhackad gräslök
100 g tunt skivad renstek (eller rostbiff)
Gör så här
Blanda crème fraîche, senap och gräslök slätt.
Skär ner rensteken eller rostbiffen i små strimlor.
Lägg ett tunnbröd på ett fat och bred på ett lager röra. Strö lite strimlat kött över. Lägg på nästa bröd och upprepa tills du fått slut på bröd och röra.
Plasta in och låt stå svalt ett par timmar. Skär i lagom stora snittar.
Strö lite finhackad, färsk gräslök på toppen innan servering.
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia
220,00 kr
Söker du en röd box till julmaten är det här ett bra val. Medelfylligt, kryddigt med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter. Gjord på 100% Cabernet Sauvignon.
Mer till julbordet:
Grönkålspaj med prästost på julbordet.
Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung.
Brysselkål har en given plats på julbordet. Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.
Läs mer »