Snittar med matjessill och creme fraîche med saffran.
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »God och snabblagad plockmat som passar bra på julbordet. Får du inte tag i renkött fungerar rostbiff som alternativ.
6 runda, mjuka tunnbröd
2 dl crème fraîche
1 msk grovkornig senap
2 msk finhackad gräslök
100 g tunt skivad renstek (eller rostbiff)
Blanda crème fraîche, senap och gräslök slätt.
Skär ner rensteken eller rostbiffen i små strimlor.
Lägg ett tunnbröd på ett fat och bred på ett lager röra. Strö lite strimlat kött över. Lägg på nästa bröd och upprepa tills du fått slut på bröd och röra.
Plasta in och låt stå svalt ett par timmar. Skär i lagom stora snittar.
Strö lite finhackad, färsk gräslök på toppen innan servering.
239,00 kr
Söker du en röd box till julmaten är det här ett bra val. Medelfylligt, kryddigt med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter. Gjord på 100% Cabernet Sauvignon.
Recept: Linnéa Seidel
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs mer »Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Läs mer »Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »