Vårsallad med groddar, rödbetor och fetaost.

Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!

Vårsallad med groddar, rödbetor och fetaost
Aqua di Venus Rosé

Aqua di Venus Rosé

Italien

Systembolaget nr:

78666

229,00 kr


logo

0 h 15 min

Jag älskar att komponera olika, lite matiga sallader. Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht! Jag brukar använda förkokta rödbetor (finns vakuumförpackade i mataffären). Då går det snabbt och är väldigt smidigt!

Vårsallad med groddar, rödbetor och fetaost

Ingredienser

  • 1 påse bladsallad

  • ca 100 g groddar

  • 1/2 kg vattenmelon

  • 250 g kokta rödbetor

  • 150 g fetaost

  • granatäpplekärnor

  • färska jordgubbar

  • ätbara blommor att dekorera med

Gör så här

    1. Lägg ut salladen på ett stort fat. Blanda i groddar. Skala melonen och skär den i små bitar, blanda i salladen.

    2. Skär rödbetorna i små bitar och fördela över salladen. Smula över fetaosten. Strö granatäpplekärnor över.

    3. Klyfta jordgubbarna och placera ut dom tillsammans med de ätbara blommorna över salladen.

Aqua di Venus Rosé

229,00 kr


En elegant och fruktig rosé med fina toner av röda frukter, färska örter, apelsin, blommor och våt sten. Förpackat i en läcker flaska! Passar både på egen hand och till fräscha maträtter.

Recept: Linnéa Seidel

Inlagd vego-sill

Inlagd vego-sill.


Det här är ett utmärkt vegetariskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.

Läs mer »