Vegansk inlagd sill med aubergine.
Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.
Läs mer »Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
När ostflarnen fortfarande är varma stansar jag ut rundlar med hjälp av ett kakmått. Men det är inget måste.
Jag gjorde en vegetarisk topping med vispad smetana, dill, tångkaviar och salladslök. Du kan självklart toppa även med räk- eller kräftstjärtar om du känner för det. Eller varför inte finstrimlat renkött?
/Linnéa
150 g riven Västerbottensost
200 g smetana
2 msk finhackad dill
1 tsk färskpressad citron
skal från 1/2 ekologisk citron
20 g tångkaviar
salladslök
färsk dill
granatäpple
Lägg ut små högar av ost på en bakplåtspappersklädd plåt. Provgrädda gärna ett ostflarn först för att se hur mycket de flyter ut och anpassa mängden ost därefter.
Grädda ostflarnen i 175°C i cirka 7-10 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn så håll koll att de inte bränns vid!
Stansa ev. ut rundlar med ett kakmått ur de varma ostflarnen om du önskar. Låt svalna helt på plåten.
Vispa smetanan fluffig. Tillsätt dill och citron. Blanda om väl. Montera en tyll på en spritspåse och fyll den med smeten.
Spritsa ut smeten på de avsvalnade ostflarnen. Dekorera med tångkaviar, färsk dill, finhackad salladslök och granatäpplekärnor.
87,00 kr
Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.
Läs mer »Gubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!
Läs mer »Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs mer »Mandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.
Läs mer »