Vegansk viltpanna.

En vegansk viltgryta från Gustav Johanssons nya kokbok Vegansk Hemkunskap.

Viltpanna
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

239,00 kr


Château Malescasse 2015

Château Malescasse 2015

Frankrike

Systembolaget nr:

53810

359,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Gustav driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott” och är nu aktuell med sin femte kokbok. I Gustavs viltpanna finns kryddor som enbär, timjan och svarta vinbär, en klassisk kryddkombination som ger smaken av vilt och skog. Testa den gärna i en gryta, i biffar eller i en marinad!

Viltpanna:

Ingredienser

  • 150 g champinjoner

  • 6 enbär

  • 300 g valfritt vegokött

  • 1 tsk torkad timjan

  • 2 dl havregrädde

  • 2 dl vatten

  • 2 msk svartvinsbärsgelé

  • 0,5 msk kinesisk soja

  • salt och svartpeppar

  • rapsolja, till stekning

  • valfri potatis, ex) klyftor eller potatismos

  • kruspersilja till servering

Gör så här

    1. Skär champinjonerna i halvor eller klyftor, beroende på storlek. Krossa enbären lätt med sidan av kniven.

    2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs vegokött, champinjoner, enbär och timjan tills champinjonerna slutat släppa vätska och både de och vegoköttet fått lite färg.

    3. Tillsätt havregrädde, vatten, svartvinbärsgelé och soja. Låt koka i 5–10 minuter tills smakerna gått ihop och allt ser härligt krämigt ut.

    4. Smaka av med salt och peppar och servera med din favoritpotatis. Garnera med lite persilja om du vill.

Vintips till viltpanna:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


I en lite lägre prisklass rekommenderar vi CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia som har en medelstor, mycket bärig doft. Vinet är medelfylligt, kryddigt och har en generös smak av mörka frukter, fat, viol och lakrits.

Château Malescasse 2015

359,00 kr


Om du önskar ett vin i lite högre prisklass rekommenderar vi Château Malescasse 2015 som har en nyanserad smak med stadiga fast mogna och finkorniga tanniner. Vinet är fylligt, med bra intensitet, komplexitet och smaklängd. Man finner både toner av korinter, blyertspenna, kanel, muskot, tobak och torkade mörka frukter.

Recept: Gustav Johansson