Veganska bananpannkakor.

Många har redan upptäckt de fantastiska bananpannkakorna som passar lika bra som frukost som till mellanmål eller fika. Här får du ett veganskt recept på bananplättarna!

Veganska bananpannkakor med bananskivor och blåbär på vit tallrik.
Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

Italien

Systembolaget nr:

8603602

110,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Många har redan upptäckt de fantastiska bananpannkakorna som passar lika bra som frukost som till mellanmål eller fika. Det här receptet är inte bara himmelskt gott utan även veganskt och utan tillsatt socker.

Bananpannkakor går att variera i det oändliga med olika typer av tillbehör, såsom bär, frukt och nötter. Du kan göra dem som vi gör i det här receptet: med havregryn för extra fibrer och mättnadskänsla, eller utan ägg och mjölk för veganska bananpannkakor.

Veganska bananpannkakor utan ägg och mjölk

En kolasås eller chokladsås till är ju inte helt fel om du vill ha en sötare variant! Bär eller nötter kan även blandas i själva bananpannkakorna för variation. När du gör dessa veganska bananpannkakor är ett tips att använda riktigt mogna bananer, gärna övermogna, som då ger en härlig sötma.

Veganska bananpannkakor:

Ingredienser

  • 4 mogna bananer

  • 6 dl havregryn

  • 1 msk kokosolja

  • 3 tsk bakpulver

  • 2 dl havremjölk

  • Lite havssalt

  • Lite kardemumma eller kanel (valfritt)

  • Valfri topping, t.ex. färska bär och kokosgrädde

Gör så här

    1. Mixa havregrynen i en matberedare så att de blir till ett mjöl.

    2. Lägg i resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät smet.

    3. Låt gärna smeten stå i 5 min för att svälla lite.

    4. Stek bananpannkakorna i kokosolja, gärna lite mindre storlek så att de blir som bananplättar.

    5. Toppa dina veganska bananpannkakor med t.ex. vispad kokosgrädde och färska jordgubbar eller med blåbär, agavesirap och valnötter.

Dryckestips till veganska bananpannkakor:

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

110,00 kr


Gör du bananpannkakorna till en eftermiddagsfika så kan det ju vara trevligt att servera ett glas Moscato till. Den har en söt, mycket aromatisk och fruktig karaktär av citron, apelsin, päron och fläderblom.