Vinho Verde - de fräscha gröna vinerna.
Vinho Verde betyder det gröna vinet på portugisiska men det syftar inte på vinets färg utan på att vinerna (oavsett färg) säljs och konsumeras när de är unga.
Läs mer »Ett vegetariskt recept på en fräsch bowl med grönsaksbollar gjorda på kikärtor och aubergine som matchas ihop med nudlar. Passar utmärkt till ett glas vitt vin.
Här får du ett vegetariskt recept på en fräsch bowl som består av grönsaksbollar gjorda på aubergine och kikärtor som matchas ihop med nudlar och grönsaker. Avnjut bowlen med ett glas vinho verde från Casal Garcia.
1 aubergine
250 g kokta kikärtor
1 röd chilli
1/2 purjolök
1 kruka koriander
olivolja
1 lime
0,5 dl ströbröd
Värm ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i 2-3 cm tjocka skivor och lägg på ett baksplåtspapper. Sätt in i ugnen i 15 minuter och ställ sedan undan för att svalna.
Skär aubergineskivorna i strimlor och lägg auberginestrimlorna i en stor skål.
Skölj av och mixa kikärtorna med en stavmixer till en puré. Blanda ihop kikärtspuré och aubergine.
Finhacka vitlök, chilli och purjolök och fräs i en wok- eller stekpanna i några droppar olivolja. Låt svalna och rör sedan ner i aubergine- och kikärtsmassan.
Tillsätt hackad koriander, pressad lime, salt, peppar och ströbröd. Om degen känns lös, addera mer ströbröd. Blanda väl och ställ i kylskåpet i 30 min.
Ta ut massan från kylen och rulla till små bollar. Stek i rikligt med olivolja tills bollarna får en krispig yta.
Lägg bollarna på en tallrik med hushållspapper för att absorbera överflödig olja.
250 g risnudlar
rädisor
1 morot
en halv gurka
sesamfrön
salt och peppar
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär rädisor, morötter och gurka i tunna strimlor och krydda med några droppar limejuice, salt och peppar.
Servera grönsaksbollarna med nudlar och grönsaker. Garnera med koriander, seasamfrön och lite sötsur sås om du känner för det.
Avnjut denna vegatariska rätt med ett glas vitt vin från Casal Garcia.
77,00 kr
Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.
Vinho Verde betyder det gröna vinet på portugisiska men det syftar inte på vinets färg utan på att vinerna (oavsett färg) säljs och konsumeras när de är unga.
Läs mer »Här hittar du 10 picknickvänliga recept med tillhörande dryckestips. Perfekt för dig som älskar att vika ut filten och bjuda på en måltid i det gröna.
Läs mer »När jag och mina tjejkompisar träffas blir det oftast att vi köper en massa plockmat att frossa på. Men det finns ju så mycket enkel, god och lättlagad mat som passar perfekt till fredagsmyset med tjejerna. Som crab cakes!
Läs mer »Att göra sin egen poké bowl är inte alls svårt och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Här ett recept med marinerad lax, honungspicklad rödkål, asiatisk gurka, srirachamajjo och ris med mirin.
Läs mer »