Vegetarisk bowl med grönsaksbollar och nudlar.

Ett vegetariskt recept på en fräsch bowl med grönsaksbollar gjorda på kikärtor och aubergine som matchas ihop med nudlar. Passar utmärkt till ett glas vitt vin.

turkos bowl med grönsaksbollar och nudlar
Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Portugal

Systembolaget nr:

259601

77,00 kr


logo

4

logo

1 h 15 min

Här får du ett vegetariskt recept på en fräsch bowl som består av grönsaksbollar gjorda på aubergine och kikärtor som matchas ihop med nudlar och grönsaker. Avnjut bowlen med ett glas vinho verde från Casal Garcia.

Grönsaksbollar:

Ingredienser

  • 1 aubergine

  • 250 g kokta kikärtor

  • 1 röd chilli

  • 1/2 purjolök

  • 1 kruka koriander

  • olivolja

  • 1 lime

  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

    1. Värm ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i 2-3 cm tjocka skivor och lägg på ett baksplåtspapper. Sätt in i ugnen i 15 minuter och ställ sedan undan för att svalna.

    2. Skär aubergineskivorna i strimlor och lägg auberginestrimlorna i en stor skål.

    3. Skölj av och mixa kikärtorna med en stavmixer till en puré. Blanda ihop kikärtspuré och aubergine.

    4. Finhacka vitlök, chilli och purjolök och fräs i en wok- eller stekpanna i några droppar olivolja. Låt svalna och rör sedan ner i aubergine- och kikärtsmassan.

    5. Tillsätt hackad koriander, pressad lime, salt, peppar och ströbröd. Om degen känns lös, addera mer ströbröd. Blanda väl och ställ i kylskåpet i 30 min.

    6. Ta ut massan från kylen och rulla till små bollar. Stek i rikligt med olivolja tills bollarna får en krispig yta.

    7. Lägg bollarna på en tallrik med hushållspapper för att absorbera överflödig olja.

Tillbehör:

Ingredienser

  • 250 g risnudlar

  • rädisor

  • 1 morot

  • en halv gurka

  • sesamfrön

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. Skär rädisor, morötter och gurka i tunna strimlor och krydda med några droppar limejuice, salt och peppar.

    3. Servera grönsaksbollarna med nudlar och grönsaker. Garnera med koriander, seasamfrön och lite sötsur sås om du känner för det.

    4. Avnjut denna vegatariska rätt med ett glas vitt vin från Casal Garcia.

Vintips:

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Aveleda

Aveleda


Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes.

Läs mer »