Vegetarisk lasagne med taleggio och svamp.

En vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.

Vegetarisk lasagne med taleggio och svamp.
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

215,00 kr


logo

6

logo

1 h 0 min

Vegetarisk lasagne med taleggio, ruskigt gott i all sin enkelhet. Här kan du ta den svamp du gillar bäst eller har tillgång till. Kantarell, champinjon, karljohan, allt blir precis lika bra.

Taleggio är en italiensk kittost som är mild i smaken, krämig och mjuk i konsistens och gör sig perfekt tillsammans med svamp. Här ger den en fin smak till ostsåsen. Visste du att det är en av de alla äldsta, mjuka ostsorterna vi känner till? Den har ätits i flera tusen år, rätt fantastiskt tycker jag!

Vegetarisk lasagne med taleggio och svamp:

Ingredienser

  • 400 g valfri svamp

  • 1 zucchini

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3 stjälkar grönkål

  • 2 msk smör

  • örtsalt

  • 1 tsk timjan

  • 1 tsk mejram

  • svartpeppar

  • 2 dl vitt vin

  • 1 msk smör

  • 2 msk smör

  • 2 msk mjölk

  • ca 5 dl mjölk

  • ca 200 g taleggio

  • salt

  • svartpeppar

  • lasagneplattor

  • 2 dl finriven parmesan

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Skär ner svamp och zucchini i småbitar. Stek i en torr och het stekpanna.

    3. Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Finhacka grönkålen.

    4. Tillsätt de båda löksorterna och smör i stekpannan. Stek tills löken mjuknat. Ha i grönkål, salt, timjan, mejram, peppar och vitt vin. Låt allt koka upp och ställ sedan åt sidan.

    5. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör snabbt helt slätt. Slå på mjölken - lite i taget - och vispa klumpfritt.

    6. Skär taleggio-osten i mindre bitar och ha i den i såsen. Låt allt koka på svag värme tills osten smält helt.

    7. Smaka av med salt och peppar.

    8. Varva ostsås, stekta grönsaker och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och finriven parmesan på toppen. Gratinera i ugnen i 25 minuter.

Vintips till lasagnen:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia är ett generöst och fylligt vin typiskt för cabernet sauvignon, här finns toner av bland annat björnbär, körsbär och svarta vinbär. Vinet passar utmärkt till grillat kött, ostiga pajer och väldigt bra till denna vegetariska lasagne!

Recept: Recept och bild: Linnea Seidel