Vegetarisk lasagne bianco med zucchini.
Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs mer »En vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.
Vegetarisk lasagne med taleggio, ruskigt gott i all sin enkelhet. Här kan du ta den svamp du gillar bäst eller har tillgång till. Kantarell, champinjon, karljohan, allt blir precis lika bra.
Taleggio är en italiensk kittost som är mild i smaken, krämig och mjuk i konsistens och gör sig perfekt tillsammans med svamp. Här ger den en fin smak till ostsåsen. Visste du att det är en av de alla äldsta, mjuka ostsorterna vi känner till? Den har ätits i flera tusen år, rätt fantastiskt tycker jag!
400 g valfri svamp
1 zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar grönkål
2 msk smör
örtsalt
1 tsk timjan
1 tsk mejram
svartpeppar
2 dl vitt vin
1 msk smör
2 msk smör
2 msk mjölk
ca 5 dl mjölk
ca 200 g taleggio
salt
svartpeppar
lasagneplattor
2 dl finriven parmesan
Sätt ugnen på 225°C.
Skär ner svamp och zucchini i småbitar. Stek i en torr och het stekpanna.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Finhacka grönkålen.
Tillsätt de båda löksorterna och smör i stekpannan. Stek tills löken mjuknat. Ha i grönkål, salt, timjan, mejram, peppar och vitt vin. Låt allt koka upp och ställ sedan åt sidan.
Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör snabbt helt slätt. Slå på mjölken - lite i taget - och vispa klumpfritt.
Skär taleggio-osten i mindre bitar och ha i den i såsen. Låt allt koka på svag värme tills osten smält helt.
Smaka av med salt och peppar.
Varva ostsås, stekta grönsaker och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och finriven parmesan på toppen. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
239,00 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia är ett generöst och fylligt vin typiskt för cabernet sauvignon, här finns toner av bland annat björnbär, körsbär och svarta vinbär. Vinet passar utmärkt till grillat kött, ostiga pajer och väldigt bra till denna vegetariska lasagne!
Recept: Recept och bild: Linnea Seidel
Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs mer »Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs mer »Linnéa avslöjar sina bästa knep för en lyckad lasagne och bjuder på ett recept smaksatt med lite spiskummin och chili som ger rätten lite hetta.
Läs mer »