Att välja vin till vegetarisk mat.
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »En vegetarisk stroganoff med halloumi och paprika från Paul Svenssons nya bok Grönsaker A-Ö.
Det här receptet kommer från Paul Svenssons nya kokbok Grönsaker A-Ö och är en vegetarisk variant av den klassiska rätten korv stroganoff. Hans stroganoff med paprika och halloumi är både krämig och fantastiskt god! Här är några av hans ord om paprika från boken: "Paprikan hör liksom potatis (som den för övrigt också är släkt med) tyvärr till en av våra mest besprutade grönsaker, så välj den med omsorg. Helst svensk eller nordisk ekologisk, så får du mesta möjliga smak på köpet – och minst skit (gift)."
2 gula lökar
2 paprikor
1 halloumi, ca 200 g
2 msk smör
2 msk tomatpuré
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 dl grönsaksbuljong
3 dl havre- eller vispgrädde
1 blomkål
2 saltgurkor i bitar
Salt
Nymalen svartpeppar
Skala lökarna och skär i strimlor.
Skär paprikor (utan kärnhuset) och halloumi i strimlor.
Bryn först paprikorna i en stekpanna med smör. Lägg över på en tallrik och bryn sedan halloumin. Ta upp och lägg åt sidan.
Sänk värmen och låt nu löken smälta i smöret. Lägg tillbaka paprika och halloumi och tillsätt tomatpuré, sriracha och soja.
Häll i buljong och grädde. Låt sjuda en stund tills konsistensen är krämig. Smaka av med salt och peppar.
Riv blomkålen grovt och pulsmixa i matberedare.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i smulorna och koka dem hastigt i 20 sekunder. Sila av vattnet och lägg upp blomkålssmulorna på ett fat.
Toppa med stroganoff och garnera med saltgurka.
249,00 kr
269,00 kr
En Pinot Noir från Nya Zeeland med fruktig och elegant doft med inslag av röda frukter och bär, mörka körsbär samt ett stråk av krydda och blommor. Smaken är fruktig som väl balanseras upp av en hög syra och en bra smakintensitet. I eftersmaken finner man båda röda och mörka frukter, kryddor och en spets av blodapelsin.
Recept: Paul Svensson
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »Ett vegetariskt recept på en fräsch bowl med grönsaksbollar gjorda på kikärtor och aubergine som matchas ihop med nudlar. Passar utmärkt till ett glas vitt vin.
Läs mer »Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs mer »Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »