Vegetarisk paprika-stroganoff med halloumi.

En vegetarisk stroganoff med halloumi och paprika från Paul Svenssons nya bok Grönsaker A-Ö.

Vegetarisk paprika-stroganoff med halloumi
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

229,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Det här receptet kommer från Paul Svenssons nya kokbok Grönsaker A-Ö och är en vegetarisk variant av den klassiska rätten korv stroganoff. Hans stroganoff med paprika och halloumi är både krämig och fantastiskt god! Här är några av hans ord om paprika från boken: "Paprikan hör liksom potatis (som den för övrigt också är släkt med) tyvärr till en av våra mest besprutade grönsaker, så välj den med omsorg. Helst svensk eller nordisk ekologisk, så får du mesta möjliga smak på köpet – och minst skit (gift)."

Ingredienser

  • 2 gula lökar

  • 2 paprikor

  • 1 halloumi, ca 200 g

  • 2 msk smör

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 msk sriracha

  • 1 msk japansk soja

  • 1 dl grönsaksbuljong

  • 3 dl havre- eller vispgrädde

  • 1 blomkål

  • 2 saltgurkor i bitar

  • Salt

  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

    1. Skala lökarna och skär i strimlor.

    2. Skär paprikor (utan kärnhuset) och halloumi i strimlor.

    3. Bryn först paprikorna i en stekpanna med smör. Lägg över på en tallrik och bryn sedan halloumin. Ta upp och lägg åt sidan.

    4. Sänk värmen och låt nu löken smälta i smöret. Lägg tillbaka paprika och halloumi och tillsätt tomatpuré, sriracha och soja.

    5. Häll i buljong och grädde. Låt sjuda en stund tills konsistensen är krämig. Smaka av med salt och peppar.

    6. Riv blomkålen grovt och pulsmixa i matberedare.

    7. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i smulorna och koka dem hastigt i 20 sekunder. Sila av vattnet och lägg upp blomkålssmulorna på ett fat.

    8. Toppa med stroganoff och garnera med saltgurka.

Vintips till vegetarisk stroganoff med halloumi:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr


Las Moras Reserva Chardonnay har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Dessutom är vinet ekologiskt och veganvänligt samt i en klimatsmart förpackning!