Vietnamesisk glasnudelsallad med marinerade räkor.

En härligt smakrik sallad där räkorna får smak av chili och ingefära. Servera glasnudelsalladen ihop med en wasabikräm.

Glasnudelsallad med räkor.
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

5296701

131,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Glasnudelsalladen har blivit en favorit hos många. Tack var dressingen får vi mycket smak utan att det känns tungt. Räkorna mättar bra och wasabikrämen gör att det känns lite extra lyxigt.

Glasnudelsallad:

Ingredienser

  • 100-150 g glasnudlar

  • 3 morötter

  • 1 st rödlök

  • 0,5 gurka, hyvlad

  • 2 st hjärtsalladshuvuden

  • 1 st röd chili

Gör så här

    1. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt.

    2. Skala morötterna och skär i tunna stavar, tillsätt rödlök skuren fint. Skölj och hyvla gurkan på mandolinen och bryt hjärtbladsalladen grovt.

    3. Kärna ur och strimla den röda chilin i tunna strimlor.

Dressing och räkor:

Ingredienser

  • 2 msk olja med neutral smak

  • 4 msk fisksås

  • 4 msk (rostad) sesamolja

  • 2 msk risvinäger

  • juicen av 2 lime

  • 2 tsk rörsocker

  • ca 300 g räkor, skalade

  • 0,5 röd chili, finhackad

  • 15 g färsk ingefära, finriven

  • färsk mynta

  • färsk koriander

  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Rör ihop en dressing av olja, fisksås, sesamolja, risvinäger, limejuice och rörsocker, smaka av.

    2. Låt räkorna marineras i en skål tillsammans med finhackad chili och färsk ingefära.

Wasabikräm:

Ingredienser

  • 3 dl crème fraiche

  • 3 tsk wasabipasta

  • salt/vitpeppar

Gör så här

    1. Rör ihop crème fraiche och wasabipasta i en skål, smaka av med salt och peppar.

    2. Lägg upp glasnudlar, marinerade räkor och grönsaker på tallrikar eller ett större fat. Ringla över dressingen, blanda om och garnera med hela blad av mynta, koriander och svarta sesamfrö.

    3. Servera med wasabi crème fraiche.

Vintips till glasnudelsalladen:

YOKO Riesling

131,00 kr


Till denna glasnudelsallad med en hel del kryddhetta passar ett rieslingvin med en lätt restsötma. Yoko Riesling är som gjort för heta, asiatiska rätter. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Recept: Louise Bondebjer

YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »