Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker.
Vietnamesiska vårrullar är en fräsch och mångsidig maträtt som funkar både som tilltugg och huvudrätt. Här ger vi dig ett klassiskt serveringsförslag med räkor, avokado, chillimajonnäs och andra grönsaker.
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna.
Skala räkor, skiva morötter, avokado, gurka och sallad tunt.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och låt det svalna tills det blir fingervarmt.
Doppa sedan ett rispapper i vattnet, det ska precis mjukna. Lägg sedan ut det på en fuktig handduk.
Lägg önskad fyllning på mitten av rispappret. Vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen. Rulla ihop wrappen.
Servera med sojasås.
Tyskland
135 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.
Läs merKrögaren Jennie Walldén och Moseldalens toppvinproducent Markus Molitor presenterar Universal Riesling som gifter sig väl med asiatiska smaker.
Läs merVietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.
Läs merBanh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer