Vietnamesiska vårrullar.
Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker. Servera med ett glas Gozy.
Vietnamesiska vårrullar är en fräsch och mångsidig maträtt som funkar både som tilltugg och huvudrätt. Här ger vi dig ett klassiskt serveringsförslag med räkor, avokado, chillimajonnäs och andra grönsaker. Servera med ett bubbligt glas Gozy white sangria.
Ingredienser
1 paket glasnudlar
0,5 kg räkor
2 avokados
1 gurka
4 morötter
60 g sallad av valfri sort
1 kruka färsk mynta och koriander
chillimajonnäs
1 lime
1 paket rispapper
Gör så här
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna.
Skala räkor, skiva morötter, avokado, gurka och sallad tunt.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och låt det svalna tills det blir fingervarmt.
Doppa sedan ett rispapper i vattnet, det ska precis mjukna. Lägg sedan ut det på en fuktig handduk.
Lägg önskad fyllning på mitten av rispappret. Vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen. Rulla ihop wrappen.
Servera med sojasås.
Dryckestips till vårrullar:
Gozy White Sangria
109,00 kr
Gozy White Sangria har en fruktig doft med inslag av yuzu, apelsin och citron. Smaken är fruktig och med sötma som balanseras upp väl av kolsyran.
Vietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger.
Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.
Läs mer »Banh Mi - Vietnamesisk baguette.
Banh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer »Vietnamesiska vårrullar med lax.
Vietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.
Läs mer »