Vietnamesiska vårrullar.

Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker. Servera med ett glas Gozy.

Vietnamesiska vårrullar med sås
Gozy White Sangria

Gozy White Sangria

Spanien

Systembolaget nr:

8239501

109,00 kr


logo

6

logo

0 h 20 min

Vietnamesiska vårrullar är en fräsch och mångsidig maträtt som funkar både som tilltugg och huvudrätt. Här ger vi dig ett klassiskt serveringsförslag med räkor, avokado, chillimajonnäs och andra grönsaker. Servera med ett bubbligt glas Gozy white sangria.

Ingredienser

  • 1 paket glasnudlar

  • 0,5 kg räkor

  • 2 avokados

  • 1 gurka

  • 4 morötter

  • 60 g sallad av valfri sort

  • 1 kruka färsk mynta och koriander

  • chillimajonnäs

  • 1 lime

  • 1 paket rispapper

Gör så här

    1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna.

    2. Skala räkor, skiva morötter, avokado, gurka och sallad tunt.

    3. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och låt det svalna tills det blir fingervarmt.

    4. Doppa sedan ett rispapper i vattnet, det ska precis mjukna. Lägg sedan ut det på en fuktig handduk.

    5. Lägg önskad fyllning på mitten av rispappret. Vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen. Rulla ihop wrappen.

    6. Servera med sojasås.

Dryckestips till vårrullar:

Gozy White Sangria

109,00 kr


Gozy White Sangria har en fruktig doft med inslag av yuzu, apelsin och citron. Smaken är fruktig och med sötma som balanseras upp väl av kolsyran.

Vietnamesiska vårrullar på fat

Vietnamesiska vårrullar med lax.


Vietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.

Läs mer »