Vinkokta äpplen med mascarponekräm och havresmul.
Linnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.
Att servera inkokt frukt är en riktigt klassisk dessert. Här har jag gjort en härligt god mascarponekräm till som jag smaksatt med kardemumma. Sedan har jag toppat allt med havresmul.
Ingredienser
4 äpplen
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 kanelstänger
1 krm muskotnöt
7 dl Chill Out Cabernet Sauvignon
2 msk smör
2 dl havregryn
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1 nypa kardemumma
Gör så här
Skala äpplena men behåll det lilla skaftet.
Blanda socker, vanilj, kanel, muskot och rödvin i en kastrull. Låt koka upp.
Lägg i äpplena och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills de mjuknat helt. Låt svalna i lagen.
Smält smöret i en stekpanna, häll i havregryn och sirap och blanda om väl.
Rosta havregrynen tills de får en gyllene färg. Ta av från värmen och låt svalna helt.
Vispa grädden lätt. Rör i mascarpone och kardemumma till en mascarponekräm.
Servera äpplena med mascarponekrämen och havresmulet. Toppa med lite färsk citronmeliss.
Boulard Calvados Pays d´Auge VSOP
445,00 kr
Vad passar bättre till en äppeldessert med mascarponekräm än ett glas Calvados?
Recept: Linnéa Seidel
Ryggbiff med gratinerad rotselleri, brynt smör och fikonsallad.
Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!
Läs mer »Inkokta päron på 3 sätt.
En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.
Läs mer »Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost.
Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer »