Vinkokta äpplen med mascarponekräm och havresmul.

Linnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.

Vinkokt äpple med mascarponekräm
Boulard Calvados Pays d´Auge VSOP

Boulard Calvados Pays d´Auge VSOP

Frankrike

Systembolaget nr:

87761

439,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Att servera inkokt frukt är en riktigt klassisk dessert. Här har jag gjort en härligt god mascarponekräm till som jag smaksatt med kardemumma. Sedan har jag toppat allt med havresmul.

Ingredienser

  • 4 äpplen

  • 2 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 2 kanelstänger

  • 1 krm muskotnöt

  • 7 dl Chill Out Cabernet Sauvignon

  • 2 msk smör

  • 2 dl havregryn

  • 2 msk sirap

  • 2 dl vispgrädde

  • 250 g mascarpone

  • 1 nypa kardemumma

Gör så här

    1. Skala äpplena men behåll det lilla skaftet.

    2. Blanda socker, vanilj, kanel, muskot och rödvin i en kastrull. Låt koka upp.

    3. Lägg i äpplena och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills de mjuknat helt. Låt svalna i lagen.

    4. Smält smöret i en stekpanna, häll i havregryn och sirap och blanda om väl.

    5. Rosta havregrynen tills de får en gyllene färg. Ta av från värmen och låt svalna helt.

    6. Vispa grädden lätt. Rör i mascarpone och kardemumma till en mascarponekräm.

    7. Servera äpplena med mascarponekrämen och havresmulet. Toppa med lite färsk citronmeliss.

Boulard Calvados Pays d´Auge VSOP

439,00 kr


Vad passar bättre till en äppeldessert med mascarponekräm än ett glas Calvados?

Recept: Linnéa Seidel

Inkokta päron i fem olika färger

Inkokta päron på 3 sätt.


En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Läs mer »