Krämig pasta med lammfärs och getost.
Ibland ska man inte krångla till det. Och då kan man laga pasta med lammfärs och getost. Lätt som en plätt men med så mycket smak!
Läs mer »Under hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt.
Än verkar vintern hålla sitt grepp om oss. Iallafall i den del av Sverige där jag befinner mig. Då är det lite fint att få bjuda vänner och familj på en värmande pasta framåt kvällen.
Under hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt. De lite jordiga tonerna från palsternacka, gulbeta och svamp, tillsammans med sältan från tamarisoja och sist den lena grädden gör sig perfekt ihop! En perfekt och enkel middag att servera en kylig vår/vinterkväll med andra ord.
200 g gulbeta
100 g palsternacka
6 små pärllökar
300 g blandad färsk svamp
smör
salt
400 g biff
1 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk oxfond
2 dl grädde
svartpeppar
2 tsk tamarisoja
färska haricots verts
flingsalt
salladslök
granatäpple
färsk pasta
Skala och skär ner gulbeta och palsternacka i mindre bitar, Skala löken. Lägg detta på en ugnsplåt och ugnsbaka i cirka 25 minuter i 200 °C eller tills rotfrukterna mjuknat.
Skär svampen i mindre bitar och förväll den. Tillsätt sedan en klick smör och krydda med salt.
Stek svampen tills den fått fin yta. Ställ åt sidan.
Skär biffen i mindre bitar och bryn tills de fått fin färg runt om.
Koka upp rött vin, vatten, oxfond och grädde. Tillsätt de mjuka rotsakerna, svampen och köttet.
Låt det koka tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och tamarisoja.
Stek bönorna tills de mjuknar i lite olja. Salta med flingsalt.
Koka färsk pasta enligt instruktioner på paketet och servera tillsammans med stekta haricots verts, salladslök och granatäpple.
Häll upp ett glas vin och låt fredagsmyset börja!
89,00 kr
Till den här pastan med biff passar det här fylliga vinet på Shiraz och Cabernet Sauvignon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier. Både ekologiskt och Fairtrade-märkt!
Recept: Linnéa Seidel
Ibland ska man inte krångla till det. Och då kan man laga pasta med lammfärs och getost. Lätt som en plätt men med så mycket smak!
Läs mer »Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Bistecca Fiorentina är en klassisk italiensk kötträtt som tillagas väldigt enkelt och där köttet står i centrum.
Läs mer »Krämig pasta med sås gjord på strimlat viltkött, grädde, vin och en massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott! Servera med ett glas Ripasso.
Läs mer »