Vintrig pasta med biff, svamp och rotfrukter.

Under hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt.

Pasta med biff, svamp och rotfrukter
Pasta med biff, svamp och rotfrukter
logo

4 portioner

logo

0 h 35 min

Än verkar vintern hålla sitt grepp om oss. Iallafall i den del av Sverige där jag befinner mig. Då är det lite fint att få bjuda vänner och familj på en värmande pasta framåt kvällen.Under hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt. De lite jordiga tonerna från palsternacka, gulbeta och svamp, tillsammans med sältan från tamarisoja och sist den lena grädden gör sig perfekt ihop! En perfekt och enkel middag att servera en kylig vår/vinterkväll med andra ord.

Värmande pasta med biff, svamp och rotfrukter

Ingredienser

  • 200 g gulbeta

  • 100 g palsternacka

  • 6 små pärllökar

  • 300 g blandad färsk svamp

  • smör

  • salt

  • 400 g biff

  • 1 dl rött vin

  • 1 dl vatten

  • 1 msk oxfond

  • 2 dl grädde

  • svartpeppar

  • 2 tsk tamarisoja

  • färska haricots verts

  • flingsalt

  • salladslök

  • granatäpple

  • färsk pasta

Gör så här

    1. Skala och skär ner gulbeta och palsternacka i mindre bitar, Skala löken. Lägg detta på en ugnsplåt och ugnsbaka i cirka 25 minuter i 200 °C eller tills rotfrukterna mjuknat.

    2. Skär svampen i mindre bitar och förväll den. Tillsätt sedan en klick smör och krydda med salt.

    3. Stek svampen tills den fått fin yta. Ställ åt sidan.

    4. Skär biffen i mindre bitar och bryn tills de fått fin färg runt om.

    5. Koka upp rött vin, vatten, oxfond och grädde. Tillsätt de mjuka rotsakerna, svampen och köttet.

    6. Låt det koka tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och tamarisoja.

    7. Stek bönorna tills de mjuknar i lite olja. Salta med flingsalt.

    8. Koka färsk pasta enligt instruktioner på paketet och servera tillsammans med stekta haricots verts, salladslök och granatäpple.

    9. Häll upp ett glas vin och låt fredagsmyset börja!

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic

89,00 kr


Till den här pastan med biff passar det här fylliga vinet på Shiraz och Cabernet Sauvignon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier. Både ekologiskt och Fairtrade-märkt!

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.