Vit chokladpannacotta med granita.

Nu är det dags att avsluta vår Alla hjärtans dag-middag och vilken dryck passar egentligen bättre för detta ändamål än ett gott dessertvin?

Vit chokladpannacotta med granita
Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

Italien

Systembolaget nr:

8603602

110,00 kr


logo

2 portioner

logo

0 h 20 min

En underbart avslutning på Alla hjärtans dag-middagen. Gör en granita som du använder som topping på en mjuk och krämig pannacotta med vit choklad. Det kommer att bli granita över, vilket är helt perfekt! Nästa gång du känner för en drink, så har du nämligen huvudingrediensen redo i frysen! Skopa bara upp lite granita och lägg i ett fint glas, stick i ett sugrör och dekorera med mynta - fördrinken är fixad!

Vit chokladpannacotta med granita

Ingredienser

 • 2 dl koncentrerad jordgubbssaft

 • 2 dl vatten

 • 1 dl rött vin (eller rosévin)

 • 1 gelatinblad

 • 1 dl grädde

 • 1/2 dl mjölk

 • 80 g vit choklad

Gör så här

  1. Börja med att göra granitan genom att blanda koncentrerad jordgubbssaft, vin och vatten i en burk, sätt på ett lock och ställ in i frysen över natten.

  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter.

  3. Värm grädde och mjölk i en kastrull, hacka chokladen och låt den smälta ner i den varma vätskan. Rör om ordentligt tills all choklad smält.

  4. Krama ur allt vatten ur det blötlagda gelatinbladet. Låt det smälta ner i den varma grädden. Rör om väl.

  5. Häll upp i små fina glas och ställ in i kylen i minst 4 timmar.

  6. Precis innan servering, ta fram din granita. Använd en gaffel för att skrapa loss och toppa varje pannacotta med granita.

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

110,00 kr


Till chokladpannacottan serverar du detta italienska dessertvin med fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak. Vinet har en söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom.