Krogen PA&Co firar 30 år med kokbok: The devil made us do it.

Krogen PA&Co firar 30 år och släpper samtidigt en kokbok. Vi bjuder på ett av de fantastiska recepten, en rätt med jordärtskockor, pilgrimsmusslor och anklever.

Jordärtskockssoppa

En av Stockholms mest klassiska restauranger PA&Co firar 30 år. Bröderna Håkan och Niclas Ericson tog över krogen 1986 och släpper i samband med jubileet en kokbok som grädde på moset; The devil made us do it! PA&Co, ännu en kokbok. Prova deras recept på jordärtskockor, pilgrimsmusslor och anklever från boken!

Boken är skriven av Christina Sollenberg Britton och Claes Britton. Mellan fantastiska recept och underhållande anekdoter finns inspirerande konst av Dan Perrin.

Väl i handen känns boken mer som en lyxig coffee-table bok, snarare än en hjälpsam köksreda. Boken är stor, tung och bilderna är utfällande, precis som man egentligen vill ha det.

Kokboken PM och vänner

Under en tre-rätters lunch berättade Claes Britton om det arv som är PA&Co och varför det är så värt att firas med en bombastisk kokbok. En restaurang där alla samlas, stammisar från Dramaten till internationella rockstjärnor. Här, menar han, blir du mätt och nöjd.

Förutom ett fint tal fick gästerna även äran att lyssna på en av de lika klassiska stammisarna. Summan av kardemumman var att “ett bra hak är där stamgästen kan vara ohövlig mot personalen, och personalen kan vara ohövlig mot stamgästen”. Kanske något som kan tyckas konstigt, men som också beskriver varför PA&Co var, har blivit och är vad det är idag, en ikonisk liten ficka mitt på Östermalm - där gästen, stammis eller inte, möts av äkta människor och riktig kokkonst.

Nedan ett utvalt recept för inspiration från “The devil made us do it! PA&Co, ännu en kokbok”, perfekt till ett glas Gustave Lorentz Pinot Gris Shofweg.

Gustave Lorentz Pinot Gris Schofweg, EKO

219,00 kr


Till rätten rekommenderas denna pinot gris från Gustave Lorentz.

Det har en frisk och komplex doft av gula plommon, persika och citrus samt en liten rökighet. En rik och komplex smak med tydlig mineral, gula plommon, kryddighet och viss fetma. Lång strukturerad avslutning.