Pynta i påsk - tips på vackert påskpynt.

Låt ditt hem ta plats i påsk med vackert påskpynt. Vi tipsar om olika typer av pynt som får ditt hem att skina och sticka ut.

Pynta hemmet med fint påskpynt.

Solen har börjat skina med en starkare intensitet och sprider sitt ljus och ger oss en känsla av att våren äntligen börjar att göra sig påmind. Vad är då härligare än att piffa och dekorera hemmet med påskpynt i gult och andra glada färger? Vi har plockat ihop pynt i alla dess former och färger som vi tror att du kommer att gilla.

Plåtburkar med påskmotiv

Burkar att ha kakor i från Leilas General Store.

De här läckert designade burkarna från brittiska designern Emma Bridgewater är perfekt till påskens goda bakverk och godis. Burkarna är i plåt och handmålade i ett vackert påsktema. De tre burkarna ryms i varandra och är lätta att förvara. Setet kostar 749 kronor och går att beställa här: Leilas General Store

Handmålade påskägg som dekoration

Påskägg från Indiska.

Om du gillar idén med påskägg i riset eller som dekoration i fönstret, men inte har tid eller lust att pyssla och göra egna enligt ovan så finns det massor av fina ägg i butikerna. Vi hittade dessa vackra handmålade ägg i papper i olika kulörer och mönster på Indiska. De är tillverkade med traditionella hantverkstekniker i Kashmir i Indien, en tradition som härstammar från 1400-talet. Äggen kostar 129 kronor och är 4 cm höga.

Ljuvlig ljuslykta

Ljuslykta från Åhlens.

Den här fina påskgula ljushållaren i färgat glas rymmer både stora och små värmeljus. Lyktan sprider ett trivsamt, varmt sken och är fin på det dukade påskbordet. Den finns även i andra färger och i två storlekar: diameter 11 cm höjd 11 cm hög samt med diameter 8 cm och höjd 7,5 cm. 149 kronor respektive 99 kronor på Åhlens.

Snapsglas i skojiga färger och former

Snapsglas från Lyngby glas.

Sätt lite färg på påsklunchen och duka med de här roliga snapsglasen på fot. Setet från danska Lyngby glas består av sex små glas som rymmer 2,5 – 5 cl och är 16 cm höga. Alla glas har olika färger och former – de har kulörerna lila, blått, smoke, bärnsten, grön och gult. Att de är olika gör det också lättare att under kvällen hålla ordning på vilket glas som tillhör vem.

Priset varierar 299 till 499 kronor beroende varifrån du köper dem, så vårt tips är att googla på ”Lyngby Glas snapsglas”.

Påskhare som godisskål

Godisskål från Indiska.

Traditionen med påskharen kommer ursprungligen från Tyskland och kom till Sverige i slutet av 1800-talet. På den tiden skojade man med barnen om att haren hade värpt äggen som de hittade i trädgården. Många föräldrar gömmer fortfarande påskägg som barnen får leta efter.

Den här påskharen är handmålad och kan fyllas med godis. Den är tillverkad i stengods och kostar 279 kronor. Du hittar den på Indiska.

Av: Åsa Larsson