Goda tillbehör för en lyckad taco-kväll.

Svenska barnfamiljers främsta helgfavorit är tacos och tex mex. Här får du recept på de godaste tillbehören som du lätt gör själv.

Tacos med tillbehör
Tacos med tillbehör

Tacos och tex-mex är flera svenska familjers främsta helgfavorit. Visste du att Sverige och Norge är de länder i Europa som äter mest tex-mex?

Det finns dock flera sätt att variera tex-mex kvällen hemma. Undvik fällan att köpa halvfabrikat utan gör egna tillbehör istället, både enkelt och godare än de färdigblandade såserna och pulvermixerna i mataffärerna. Här tipsar vi om flera goda klassiska och lite mer ovanliga tillbehör, såser och röror som är supergoda till tacos och tex-mex.

Guacamole

1. Supergod guacamole


Det finns flera varianter på guacamole-inspirerade såser i butiken men den blir allra godast när du gör den själv. Detta receptet är enkelt och hur gott som helst. Testa under nästa tacoskväll.

Läs mer »

Ett utmärkt vin till tex-mex:

När du väljer rödvin till tacos och tex-mex ska du undvika sträva viner. Välj ett fruktigt vin som Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah där smaken är mjuk med inslag av mörka frukter och bär samt en stänk av vanilj.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

115,00 kr


Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah är ett vin som är framtaget för dem som vill göra valet enkelt för sig och samtidigt dricka ett gott vin till helgens favoritmåltider.