Drinkar med prosecco och andra bubbel.

Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.

Hallå Hallon drink med prosecco.

Drinkar med bubbel blir genast en stämningshöjare som adderar lyx och flärd till alla tillfällen. Vanligast är kanske att göra bubblande drinkar med prosecco, men om du vill skåla vid ett finare tillfälle kan du självklart välja äkta champagne.

Riktigt fina champagner och bubbel avnjuts kanske bäst som de är, så det är inte nödvändigt att köpa det dyraste bubblet om tanken är att blanda drinkar med det. Lägg hellre pengarna på bra råvaror att blanda med, som ekologiska frukter och bär.

Underskatta inte andra typer av mousserande viner som görs på samma sätt som champagne heller, genom den traditionella metoden där vinet får sin kolsyra genom en andra jäsning i flaskan. Några sådana exempel är franska crémant och den italienska alta langan, men även spansk cava och sydafrikansk Cap Classique

Goda drinkar med prosecco och annat bubbel

Här listar vi flera goda bubbeldrinkar som har en bas på prosecco och andra mousserande viner som cava, champagne eller crémant. Först ut är den klassiska proseccodrinken Bellini, där vi blandar prosecco och persikopuré.

Bubbeldrinkar:

Servera dina bubbeldrinkar

När du ska servera dina bubbeldrinkar rekommenderar vi glas för mousserande vin - ofta höga, smala glas som tar fram friskhet och syra. Men dessa glas håller även kvar kolsyran längre - vilket ju är något vi vill ha kvar om man gör en drink med prosecco eller champagne.

Det är däremot snyggt att servera drinken i en klassisk champagnekupa, eller coupe-glas. Behöver du mer utrymme för drinken funkar dock ett vanligt vit- eller rödvinsglas alldeles utmärkt om du frågar oss!

Lycka till och skål!