Stockholms bästa hotellbarer

Att mötas i en bar är magiskt. Vill du verkligen möta någon du inte känner ska du välja en hotellbar och här får du tips på vilka.

Foto på Guldbaren Nobis

Att mötas i bar är magiskt. Vill du verkligen möta någon du inte känner ska du välja en hotellbar. Här är tre hotellbarer i Stockholm för dig som vill ha lyx och är beredd att betala lite extra för detta.

Cadierbaren

Cadierbaren, Södra Blasieholmshamnen 8

Grand hôtel är Sveriges lyxigaste hotell. Här hänger Bruce Springsteen när han är i stan. Och Rihanna och Barack Obama. Och alla andra världskändisar när de är i stan. Men det är lika mycket lastbilchaufförer från Åmål och brevbärare från Eslöv. Personalen är lika vänlig mot alla. Cadierbaren är inget inneställe utan en mötesplats. Folk o folk föredrar att sitta i de stora sofforna med utsikt över Stockholms slott. Helst sippar vi på en dry martini före maten, men det är ingen i personalen som rynkar på näsan om du beställer in en öl och ett glas whisky. Det gör alltid Alex Schulman när han är här.

Jack Daniel's Old No. 7, 700ml

340,00 kr


Jack Daniel's whisky kan avnjutas som den är eller "on the rocks". En modern variant är att blanda med Coca Cola till en Jack & Cola. Vill du ha en klassiker kan du göra en Lynchburg Lemonade genom att blanda 3 cl Jack Daniel's, 4 cl Sour Mix och 1 cl Triple Sec. Skaka med is och toppa med Sprite.

Rival

Hotell Rival, Mariatorget 3

Benny Anderssons hotell är en pärla på Södermalm. När Mamma Mia-filmen hade Sverigepremiär var stjärnorna här. Jonas Gardell berättade i sitt Sommarprogram om sitt möte med Meryl Streep här på Rival. Även Tom Cruise har varit här på fest efter en biopremiär. Men för det mesta är det lugnt i baren och få kändisar på plats. Hotell Rival är alltså en perfekt mötesplats för dig och din Tinder-date. Beställ en drink på vodka eller ta bara en öl.

Koskenkorva Vodka, 700ml

239,00 kr


En klassisk vodkadrink är Bloody Mary!Fyll ett highballglas till hälften med is. Tillsätt salt, svartpeppar och sellerisalt efter smak samt fyra stänk Tabasco. Häll i vodka och citronjuice. Fyll upp med tomatjuice och rör om ordentligt. Stoppa i en selleristjälk och dekorera med en citronskiva.

Guldbaren på Nobis

Guldbaren, Nobis Hotel, Norrmalmstorg 2-4

Stockholms vackraste bunker i guld. Suveräna drinkar och avspänd personal. Guldbaren på Nobis är en lite hemlig bar. Gå in genom glasdörrarna, passera receptionen och gå en halv trappa upp. Stora baren är pampig, men det är i den mysiga guldbaren som vi trivs allra bäst. Många hotell börjar efter några år lukta lite sunkigt och ingrott. Nobis är inte världens bästa hotell, men vi har aldrig varit på ett hotell som luktar så gott. Fräscht utan att det sticker i ögonen. Här kan du beställa in en flaska champagne eller cava direkt. Du är hemma!

Faustino Cava Brut Reserva

119,00 kr


Druvorna till denna cava kommer från Faustinos egna vingårdar och plockas för hand. Cavan har en frisk men mogen doft. Smaken är torr och ungdomlig med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple, grapefrukt och bröd med fina bubblor och ett friskt avslut. Utmärkt som apéritif!