O.P. Anderson vann det internationella priset Aquavit of the Year.

Den svenska akvaviten O.P. Anderson har vunnit flera internationella priser i år, bl.a. Aquavit of the Year i New York International Spirits Competition.

O.P. Anderson

Det svenska originalet O.P. Anderson går hem även utanför landets gränser och har under året vunnit många fina utmärkelser.

Den svenska akvaviten O.P. Anderson har kammat hem ett flertal internationella priser i år. Ett av dem är Aquavit of the Year i sprittävlingen New York International Spirits Competition, som var den första internationella tävlingen inom dryck (mer information: https://nyispiritscompetition.com/2020-winners). I samtliga tävlingar har produkterna provats blint av utvalda experter.

O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit, den självklara snapsen på varje festbord. O.P. står för Olof Peter, spritfabrikör och skeppsredare, född 1797. Sonen Carl August tog över affärerna och lanserade år 1891 O.P. Anderson Aquavit, som en hyllning till sin far.

O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Den passar utmärkt till förrätter med löjrom, rökt lax, skaldjur, din favoritsill eller till lagrad ost. Dessutom är den en perfekt bas i cocktails!

Priser för O.P. Anderson 2020

International Wine & Spirits Competition (IWSC) - SILVER

Interantional Spirits Challenge (ISC) - SILVER

San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) – SILVER

New York International Spirits Competition (NYISC) – AQUAVIT OF THE YEAR

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


Kryddspriten i O.P. Anderson är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader vilket ger en välbalanserad och mjuk smak.