O.P. Andersons alkoholfria snapsar kammade hem flera medaljer.

O.P. Anderson är världskänt för sitt gedigna dryckeshantverk och har vunnit flera medaljer för sina nya alkoholfria snapsar. Läs om den prisbelönta snapsen här.

Priser till O.P. Anderson Alkoholfri snaps

Snapsfamiljen O.P. Anderson är välkänd världen över för sitt gedigna hantverk och skicklighet inom destillering och har utgjort en del av den svenska dryckestraditionen sedan 1891. Nu har de med sina nya alkoholfria snapsar återigen visat var skåpet ska stå genom att vinna flertalet medaljer i The Low and No Masters, tävlingen som årligen utser världens mest förnäma alkoholfria spritprodukter.

I slutet av förra året, 2021, anordnades den eminenta tävlingen The Low and No Masters i England. Mästerskapet har för avsikt att hitta och belöna de bästa alkoholfria och lågalkoholhaltiga spritvarumärkena som produceras världen över. Bakom den årligt återkommande tävlingen står den erkända tidskriften The Spirits Business och juryn består av ledande spritspecialister som bedömer de olika bidragen genom blindprovning. Senast deltog ett stort antal av världens främsta spritvarumärken som alla slogs om de åtråvärda priserna. O.P. Anderson knep flera medaljer av de ädlaste valörerna i kategorin: Alkoholfri vit sprit lägre än 0,5 % alkoholhalt, med de alkoholfria varianterna av Original, Petronella och Klar. Dessutom förärades Petronella med en ”Masters medal”, den finaste utmärkelsen av dem alla.

Avsikten med de alkoholfria varianterna är förutom friska och kryddiga smaker, främst att stärka gemenskapen kring våra dryckestraditioner. Alla ska kunna sjunga med i snapsvisorna och njuta av festligheterna oavsett om man väljer alkohol eller inte.  Den lite riviga smaken man känner i den alkoholfria snapsen får vi till genom att använda lite chili och citronsyra i stället för sprit. Även om de här varianterna innehåller samma naturliga och ekologiska kryddor som de traditionella snapsarna kan de inte uppnå samma smakstyrka eftersom alkohol är en smakbärare som inte går att ersätta helt i de alkoholfria snapsarna, säger Jonas Odland, Kryddmästare för O.P. Anderson. Därför är det viktigt att inte jämföra produkterna utan se dem som komplement till varandra, säger Jonas.

De tre prisvinnande snapsarna; Original, Petronella och Klar är varianter av O.P. Andersons mest populära snapsar och lanserades nyligen under namnet O.P. Anderson Alkoholfri Snaps Mixpack. Snapsarna är ekologiska och kryddade med de klassiska O.P. Anderson-kryddorna kummin, anis och fänkål. Förpackningen är en låda innehållande sex småflaskor, två av varje sort, och finns på hyllan i de flesta Systembolagsbutiker. 

Alkoholfria drycker är en trend som växt sig allt starkare de senaste åren, inte minst bland konsumenter i den yngre generationen. Därför är det väldigt kul att kunna erbjuda alkoholfri snaps från anrika O.P. Anderson, så att alla kan vara med i gemenskapen oavsett om man har alkohol eller alkoholfritt i glaset, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Anora. 

Vunna medaljer för O.P. Anderson alkoholfria snapsar i Low and No Masters 2021

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps Petronella: Masters-medaljO.P Anderson Alkoholfri Snaps Klar: GuldmedaljO.P. Anderson Alkoholfri Snaps Original: Silvermedalj

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps

109,00 kr


Original har en komplex, fyllig och balanserad kryddighet som passar till de flesta rätter på det svenska smörgåsbordet.

Petronella har en frisk och uttalad äppelkaraktär med en kryddig ton. Ett utmärkt alternativ till sillen, laxen och den lagrade osten.

Klar har en fräsch och tydlig kryddighet av dillfrö och citron. Passar bra till fisk och skaldjur och rätter kryddade med dill.