Amarula Raspberry & Chocolate - spännande nyhet.

Populära Amarula lanseras nu i en ny läcker variant gjord på hållbara ingredienser från Afrika: Amarula Raspberry & Chocolate.

Amarula Raspberry & Chocolate

Populära Amarula lanseras nu i en ny läcker variant gjord på hållbara ingredienser från Afrika. Amarula Raspberry & Chocolate med smak av hallon, choklad och de exotiska afrikanska frukterna baobab och marula (som du kan läsa mer om nedan). Resultatet är en fyllig och smakrik likör. Serveras väl kyld på egen hand eller i en cocktail.

Baobab

Baobabträdet kallas även "Livets träd" och är ett av de äldsta träden på jorden. Dess frukt har en sötsyrlig smak som påminner både om melon och banan. 

Marula

Marulafrukten kommer också från ett afrikanskt träd. Den innehåller fyra gånger mer C-vitamin än en apelsin, är ljusgul till färgen och har samma storlek som ett plommon. Frukten plockas när den fallit till marken varpå kärnorna och skalet separeras från fruktköttet som får jäsa under förhållanden som liknar vinmakning. Destillatet lagras sedan i ungefär två år på små ekfat. Innan buteljering tillsätts färsk grädde och en aning ren marulaextrakt för att förhöja smaken. En enda butelj Amarula innehåller juice från 50 frukter.