10 musterier - runt om i Sverige.

Vi har satt ihop en lista över olika musterier runt om i Sverige – där du kan göra din egen äppelmust. Hösten är räddad och det funkar perfekt att blanda i drinken.

Hitta ditt musteri för höstens äpplen

Äpplen är det många av oss som har hemma i trädgården – i mängder. Man vill ju väldigt gärna ta hand om dem men det är inte alltid man vill baka femtioelva äppelkakor. Äppelmust är både gott att dricka som det är och i drink – och är ett perfekt sätt att använda all frukt du har i din trädgård.

Det finns flertalet musterier runtom i Sverige – de hjälper dig gärna att ta hand om din frukt. Kanske hör du av dig till något av de musterier vi satt ihop nedan (på flera av dessa kan du även musta päron, rabarber och vindruvor):

10 musterier runt om i Sverige:

  • Roslagens musteri:

Stationsvägen 26, Åkersberga

  • Sundsvalls musteri:

Bergsgatan 130, Sundsvall

  • Mustkungen:

Gammalstorpsvägen 453, Sölvesborg

  • Halfvede musteri:

Dalhem Hallvide 119, Dalhem, Gotland

  • Granum Musteri:

Gräna 6, Uppsala

  • Lilla Gården i Björsared

Östra Björredsvägen 21, Göteborg

  • Lilla Musteriet i Borgholm

Borgholms Handelsträdgård, Borgholm

  • Lungers Musteri

Holmsäter fårtallen 213, Arboga

  • Bergströms lilla musteri

Vallgatan 7, Bankeryd

  • Mitt Musteri i Borgsjö

Näset 710, Erikslund

Drycker av äpple:

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

355,00 kr


Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

I Boulards Grand Solage blandas 3-5 års gamla calvadossorter och denna ”cuvée” lagras sedan ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans (längre än vad reglerna föreskriver). Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förekomma. Boulards Calvados dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.

Boulard Cidre Biologique Brut, 750 ml

63,00 kr


Boulard Cidre Biologique Brut är en nästan torr, mycket frisk cider med tydlig ton av mogna höstäpplen. Härligt frisk syra och läcker liten mousse som lyfter smaken. En mycket fransk cider och en effektiv törstsläckare.

Cidern består av 100 % äpplen från ekologiska odlingar i Frankrike.

Drycker med smak av äpple:

Koskenkorva Apple

160,00 kr


Nya Koskenkorva Apple är en fräsch likör med smak av färskpressade saftiga äpplen och med en touch av krispig och len vodka. Avnjut den som den är eller som en ingrediens i en fräsch cocktail.

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

147,00 kr


Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.