Lär dig mer om hur du kombinerar mat och sprit, om olika ingredienser och råvaror och få tips från kockar och matproffs.
Den tyska folkfesten Oktoberfest uppskattas av många så en kul idé är att anordna en egen Oktoberfest hemma. Vi tagit fram en praktisk guide och checklista som underlättar planeringen av alla festens delar; dekorationer, mat, dryck och underhållning.
Läs merMichelinkocken Joel Åhlin berättar om resan från matklubb till folkkär pastasås – och varför samarbetet med Explorer Vodka är något alldeles extra.
Läs merÄr du på jakt efter trevligt sommarhäng och beredd att röra dig utanför city? Då tipsar vi om dessa tre smultronställen som bjuder på härlig atmosfär och god mat matchat med sommarens godaste snapsar! Sommarstockholm när det är som bäst!
Läs merIntervju med kocken Gustav Leonhardt som är aktuell i den stora kocktävlingen Bocuse d'Or. Vi pratar om vägen dit och utmaningen med att använda den norska akvaviten Linie i tävlingsrätterna.
Läs merVi har satt ihop en lista över olika musterier runt om i Sverige – där du kan göra din egen äppelmust. Hösten är räddad och det funkar perfekt att blanda i drinken.
Läs merI år kan du fira Oktoberfest med Underberg och deras smaskiga macka. Men vad är Oktoberfest och varför dricks det mängder av Underberg under firandet?
Läs merVi hjälper dig att bli proffst på fläder. Hur får man bort lössen, hur tar man hand om busken men framförallt - vad blandar man sin fläderblomssaft bäst med?
Läs merAtt flambera ser häftigt ut och har sina fördelar. Vi ger dig 5 tips på vad du ska tänka på när du flamberar.
Läs merDet finns många fördelar med att marinera kött i alkohol. Följ de här 5 stegen och vi garanterar att ditt kött kommer att göra succé.
Läs merVilken vodka ska man välja till sin vodkapasta? Vi frågade kryddmästare Jonas Odland hur man ska tänka när man smaksätter sin pastasås med vodka.
Läs merLär dig allt som är värt att veta om vodka! Här hittar du historia, hur du ska tänka kring mat och vodka, klassiska drinkar och två goda vodkatips.
Läs merNu är det säsong för svenskarnas favoritfrukt - äpple. Vi har listat de vanligaste svenska äppelsorterna och du får även tips på vad du kan göra med dem.
Läs merOstron kan avnjutas med ett flertal olika drycker men få kombinationer är dock så goda som ostron och lätt kyld akvavit. Här få du tre tips på akvavit till ostron.
Läs merHonung används ofta som det är eller som smaksättare i livsmedel och drycker. Den har också en läkande effekt, kan göra din hud len och fin eller håret glänsande vackert. folk o folk har samlat en massa fakta och påståenden om honung.
Läs merFredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum har sedan 2007 skapat årets sill som i år är smaksatt med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Läs merEn härlig sak med hösten är alla äpplen som finns i våra trädgårdar och butiker! Vi tipsar om drinkar och desserter för dig som också älskar ett saftigt äpple.
Läs merDu som gillar ostron har säkert ätit dem på klassiskt vis med vinäger, schalottenlök och Tabasco. Nu måste du prova med härligt havsdoftande, skotsk whisky!
Läs merAmarula är en fantastisk ingrediens i olika bakverk och desserter. Här listar vi 8 goda bakverksrecept som alla innehåller Amarula.
Läs merOktoberfest är en tradition som började som något helt annat än en ölfestival. Vi berättar historien, vad man äter och varför man numera firar i september.
Läs merKryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till rätter på det klassiska midsommarbordet men även till bordet med vegansk mat.
Läs merÅrets sill 2020 är smaksatt med koriander, gurka och citron. Till detta serveras O.P. Anderson Björk med somrig smak av björksav och extrakt från björkknoppar.
Läs merSnaps är en utmärkt smakförhöjare och i två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och krögaren Fredrik Eriksson hur du enkelt matchar snaps till mat.
Läs merNu är det höst och livsmedelsbutikerna är fyllda med härliga svenska äpplen och tidningarna översållade med bakverk och rätter som innehåller den omtyckta frukten.
Läs merCecilia Björk Tengå har sammanställt sina bästa tips på hur man tar hand om säsongens råvaror i boken Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi.
Läs merVår cocktailskribent Tina Shine skriver här om naturens läkeväxter och magiska egenskaper i maten och dryckens värld.
Läs merVår whiskyskribent Daniel Winter skriver om konsten att matcha whisky till mat. När man dricker whisky till mat kan man nämligen upptäcka en hel del intressanta smakkombinationer.
Läs merNu i skördetider kan det vara svårt att veta vad man ska göra av alla äpplen. Låt musterierna göra jobbet!
Läs merAn apple a day keeps the doctor away. Eller ett äpple om dan håller doktorn på stan, som man kan uttrycka det på svenska.
Läs merXanté Dark Chocolate & Pear är en härlig fusion mellan mörk choklad, päron och konjak. Flaskans etikett har fått ny design och den säljs nu i Systembolagets fasta sortiment.
Läs merKryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer