Bushmills Irish Whiskey lanserar ny design till St. Patrick's Day.

I samband med St. Patrick´s Day lanserar Bushmills Irish Whiskey en ny flask- och förpackningsdesign till sina ikoniska single malts.

Tre flaskor Bushmills Malt

I samband med St. Patrick's Day lanserar Bushmills Irish Whiskey ny design för sina tre ikoniska single malt whiskeys. Båda flaskan och förpackningen har fått en ny look.

Torsdagen den 17 mars infaller Nordirlands och Irlands nationaldag, mest känd som St. Patrick's Day. Den gröna högtiden är en hyllning till Irland och dess självständighet och firas av människor världen över. Över 100 stycken St. Patrick’s Day-parader anordnas årligen under högtiden. Mat, musik, dans och dryck förenar under högtiden människor från världens alla hörn. I och med årets firande lanserar Bushmills sina nya, uppdaterade single malt-flaskor vilket inkluderar 10-,16- och 21-åringen på den svenska marknaden. Den globala tillväxten av premium single malt-kategorin har ökat markant de senaste åren och Bushmills ikoniska single malts med det. Den nya flaskdesignen förstärker Bushmills single malts tidlöshet och understryker Bushmills framstående ställning som den ursprungliga irländska single malt whiskeyn från världens äldsta licensierade whiskeydestilleri. Flaskans nya design går i linje med Bushmills karaktär och kvalitet. - Jag är stolt över att sätta min signatur på våra nya single malt-flaskor. Resultatet av grundlig reflektion och omfattande arbete av vårt team, ger den nya designen en stark och självsäker framtoning för nästa generations single malt-upptäckare jorden runt, förklarar Colum Egan, Master Destiller på Bushmills. Ett stenkast från Bushmills destelleri i County Antrim ligger det ikoniska landmärket Giant's Causeway som varit en inspirationskälla för Bushmills i århundraden. Den nya flaskan, designad av New York-byrån Stranger and Stranger, är bredaxlad och kantig, och inspireras av Giant Causeways och dess legendariska hexagonformade stenar. - Även om våra flaskor har förändrats, har vår whiskey inte gjort det. Vi gör fortfarande whiskey på det gamla sättet; så som våra farföräldrar och deras farfarsföräldrar alltid gjort det här på Old Bushmills Distillery - världens äldsta licensierade whiskeydestilleri. Vår respekt för tradition säkerställer att vi är lika kompromisslösa om kvalitet som generationerna före oss. Vi kommer alltid att fortsätta bibehålla vår ikoniska smak och kvalitet för Bushmills signatur single malts, avslutar Colum Egan. Bushmills Irish whiskey är tillverkad med omsorg och passion på världens äldsta licensierade whiskeydestilleri, The Old Bushmills Distillery. Bushmills har tillverkat whiskey i över 400 år och hantverket har sedan dess gått i generationer. Varumärkets prisbelönta trippeldestillerade single malt whiskey är känd för sin berömda signatursmak. Som mångårig ledare inom irländsk whiskey, med den mest prisbelönta irländska single malt-portföljen, är Bushmills rykte både gällande sin kvalitet och sitt åldrande lager oöverträffligt. Bushmills nya, uppdaterade single malt-flaskor finns som beställningsvara hos Systembolaget från och med St. Patrick's Day, den 17 mars 2022.

Bushmills Single Malt 10 Years Old

532,00 kr


Bushmills Single Malt 10 Years Old är en subtil i huvudsak bourbonlagrad whisky. Doften är lätt, fruktig, mild och aningen kryddig. De amerikanska ex-bourbonfaten har tillsammans med trippeldestilleringen utvecklat en mjuk och elegant whiskey med toner av choklad, honung, mogna frukter, melon och apelsin.

Bushmills Single Malt 16 Years Old

832,00 kr


Bushmills Single Malt 16 Years Old har en krämig koladoft med inslag av mineral och mörka bär. Smaken har en balanserad sötma och inslag av gelégodis, karamell, apelsinmarmelad och citrus. I eftersmaken fyller fläder, mogna päron och en behaglig ton av rostad ek upp alla gomsegel.

Bushmills Single Malt 21 Years Old

2162,00 kr


Bushmills Single Malt 21 Years Old har en elegant, maltig och mjuk doft där söta russin, torkade frukter och bourbonvanilj dominerar och förför. Där finns också saftiga toner av mörka bär, hasselnötter och rostad mandel. Smaken har en subtil madeirasötma och toner av skumgodis, Ahlgrens bilar och en liten kick av citrus. Eftersmaken är evighetslång och kommer med sherrytoner, mer frukt och en liten behaglig rökslinga.